VIDEO | Maraton de vaccinare inedit în weekend. Autoritățile oferă bilete gratuite la Muzeul Județean persoanelor imunizate

VIDEO | Maraton de vaccinare inedit în weekend. Autoritățile oferă bilete gratuite la Muzeul Județean persoanelor imunizate

Autoritățile vor organiza, în acest weekend, un maraton inedit de vaccinare împotriva COVID-19, pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani, în fața Muzeului Județean de Istorie, instituție pe care persoanele imunizate o vor putea vizita gratuit, a anunțat președintele Consiliului Județean (CJ), Doina Federovici.

Potrivit acesteia, biletul de intrare se va acorda pe baza adeverinței de vaccinare. Acțiunea va fi demarată vineri, la ora 12:00, continuând în aceeași zi până la ora 20:00. Sâmbătă și duminică, activitatea se va desfășura între orele 9:00 și 20:00.

„Trecem cu toții printr-o perioadă dificilă din punct de vedere sanitar și toate eforturile noastre se îndreaptă acum spre această perioadă nefastă. Așa cum au explicat experții, vaccinarea reprezintă singura șansă pentru stoparea pandemiei de COVID-19. (...) Botoșănenii care se vor vaccina, pe baza adeverinței pe care o primesc, vor putea intra gratuit la Muzeul Județean de Istorie, pe parcursul celor trei zile”, a precizat Federovici, în cadrul unei conferințe de presă.

„Acest maraton de vaccinare va fi cu două fluxuri. Vom folosi două tipuri de vaccin: Pfizer ș Johnson. Cei care doresc să se vaccineze cu Johnson, acel vaccin care se administrează într-o singură doză, vor avea posibilitatea să facă acest lucru, în aceste zile”, a afirmat medicul Monica Adăscăliței, coordonatorul Direcției de Sănătate Publică.

Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a adăugat că maratonul din fața Muzeului „este numai un punct pe campania de vaccinare”, în această săptămână purtându-se discuții cu edilii celor 71 de unități administrativ-teritoriale din mediul rural în vederea deplasării unor caravane mobile de vaccinare.

În aceeași perioadă și după același program, va avea loc și un maraton de tip drive-thru, în parcarea supermarket-ului Kaufland de pe Șoseaua Iașului, unde se va administra serul produs de Pfizer.

Până în prezent, la nivelul județului Botoșani, 47.300 de persoane au fost vaccinate împotriva noului coronavirus. 

Maratonul, denumit „Un vaccin, o vizită la muzeu”, nu este o idee unică în România. Campania de vaccinare împotriva Covid-19 încetinește, doarece relaxările nu îi motivează pe oameni să se vaccineze. Primăriile și societatea civilă au intervenit, organizând maratoane accesibile și oferind recompense celor ce se vaccinează, rezumă România.EuropaLiberă.

La Sighișoara, elevii școlii gimnaziale unde are loc maratonul de vaccinare au lăsat pe asfalt desene colorate cu creta, pentru a marca locurile în care pot sta oamenii la coadă menținând distanțarea socială. Putem spera că vremea rea anunțată în seara aceasta nu va spăla trotuarele înainte ca cei ce se vaccinează să se poată bucura de desenele celor mici.

La Caracal, maratonul de vaccinare va avea loc în acest weekend la Teatrul Național. Cei ce vin să se vaccineze pot participa la tombola pentru 100 de bilete gratuite la spectacolul „Sunt un orb”.

La Brașov, maratonul tematic de evenimente de vaccinare „Liber la vaccinare, liber la viață” continuă pe 23 mai la Patianoarul Olimpic, printr-un eveniment dedicat sportivilor și suporterilor care doresc să se întoarcă în tribune. Brașovenii curioși se pot prezenta în weekend și la viitorul aeroport din Ghimbav pentru a se vaccina și a vedea de aproape noua clădire.

Sâmbătă, 22 mai, între orele 10-14, microbiștii din Arad se pot vaccina la stadionul UTA și pot beneficia și de un tur al arenei Francisc Neuman.

În fiecare weekend din mai, doritorii se pot vaccina la Castelul Bran, cu serul Pfizer, și pot vizita gratuit cu această ocazie și expoziția cu instrumente de tortură.

 

Spune-ne opinia ta