Social-democrații de la București, mesaj după anchetarea lui Cosmin Andrei: ”Ne distanțăm de oricine are probleme penale!”

Social-democrații de la București, mesaj după anchetarea lui Cosmin Andrei: ”Ne distanțăm de oricine are probleme penale!”

DNA a descins vineri, 2 februarie, la sediul Primăriei Botoșani, dar și într-o altă locație, primarul Cosmin Andrei fiind implicat într-un dosar ce vizează "suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, săvârșite în cursul anului 2021, de către funcționari publici în legătură cu fraudarea unor concursuri de angajare".

Imediat ce a fost pus sub control judiciar de către DNA, primarul municipiului Botoșani a venit cu o declarație publică, anunțând că se auto-suspendă din toate funcțiile deținute în PSD.

"În urma evenimentelor de astăzi, în care mi-a fost adusă la cunoștință măsura controlului judiciar, am urmat, cum era și firesc, regulile de integritate institute în PSD și am comunicat conducerii PSD Botoșani auto-supendarea din toate funcțiile deținute în partid. În ce mă privește, îmi voi susține cauza cu bună-credință și voi pune la dispoziția organelor de anchetă toate informațiile care mi se vor solicita, astfel încât situația să se lămurească în cel mai scurt timp posibil", a scris primarul Cosmin Andrei pe pagina sa de Facebook.

”Au mai fost percheziții DNA la Botoșani care nu s-au concretizat”

Lucian Romașcanu, senator și purtător de cuvânt al PSD, a vorbit vineri despre situația lui Cosmin Andrei, înainte ca acesta să anunțe auto-suspendarea din partid. Social-democratul a transmis că PSD se distanțează de ”oricine are probleme penale”.

"Am auzit și eu, acum așteptăm să vedem care sunt măsurile care se vor dispune de către procurori și în consecință se va lua o decizie din partea conducerii PSD. După cum bine știți, de ceva vreme încoace, ne distanțăm de oricine are probleme penale. Dacă va fi luată o decizie în defavoarea domului primar, PSD se va întruni și va lua măsurile necesare. Punere sub acuzare, urmărire penală, depinde, poate să nu fie nimic, cum au mai fost percheziții DNA la Botoșani care nu s-au concretizat în nici o acțiune împotriva autorităților locale, așteptăm să vedem care va fi decizia Parchetului și vom comunica", a declarat pentru ziare.com Lucian Romașcanu, purtător de cuvânt al social-democraților.

Care sunt acuzațiile care i se aduc primarului și unei alte angajate din Primărie

DNA a transmis un comunicat oficial referitor la această speță: „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, săvârșite în cursul anului 2021, de către funcționari publici în legătură cu fraudarea unor concursuri de angajare. În cursul zilei de 02 februarie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 2 locații situate pe raza municipiului Botoșani, din care una este sediul unei instituții publice”.

În fapt, este vorba despre angajarea unei apropiate a primarului la Direcția de Taxe și Impozite, prin transfer de la o bancă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La Ipotești a început Săptămâna Națională a Bibliotecilor!

astăzi, 09:17
5

Cu acest prilej, din anul 2021, s-a derulat proiectul Biblioteci în dialog, ocazie cu care biblioteci specializate sau generaliste au participat prin conferențieri și prezentări ale specificu...

Armata a reușit să ocupe doar jumătate dintre locurile scoase la concurs: Proba fizică, cea mai dificilă!

astăzi, 08:35
62

Ministerul Apărării Naționale a publicat datele primei serii de recrutare-selecție a soldaților profesioniști în Armata României din acest an și 60% dintre posturile scoase la concu...

Iftime este recunoscător: ”M-a salvat Mailat, minunea asta de copil!” / ”Cu Andone și cu echipa asta mă luptam la orice loc!”

astăzi, 08:08
422

FC Botoșani a trecut de Dinamo, scor 2-1, după un meci nebun. Prima repriză a durat mai bine de o oră, iar în ea Dinamo și-a dat un autogol, a marcat de două ori, dar doar o reușită a fo...