S-a aflat cine l-a turnat pe Cosmin Andrei la DNA!

S-a aflat cine l-a turnat pe Cosmin Andrei la DNA!

Procurorii DNA arata, in referatul prin care primarul PSD din Botosani, Cosmin Andrei, a fost pus sub control judiciar, ca informatii privind trucarea concursului de angajare a cunoștinței sale, in cadrul Direcției de Impozite și Taxe Locale, au fost furnizate chiar de sotul femeii, sofer de TIR aflat in Italia.

„Potrivit procesului-verbal din data de 25.01.2024, ofiterul de politie judiciara delegat in cauza a luat legatura, telefonic, la nr. xxx cu numitul H. Cristian-Maricel, care i-a precizat faptul ca in prezent se afla la munca in Italia, fiind sofer pe TIR si ca detine niste inscrisuri reprezentand subiectele la examenul din 26.08.2021 sustinut de sotia sa H. Cristina-Geanina pentru ocuparea unui post la Directia Taxe si Impozite Locale Botosani. Aceste inscrisuri le are de la sotia sa, care le-a primit in vara anului 2021 si care le-a adus la imobilul reprezentand domiciliul conjugal, inscrisuri pe care, ulterior, H. Cristian-Maricel le-a luat si le-a depozitat intr-un imobil din mun. Botosani la care are acces prietenul sau”, se arata in referat.

In referat se mai arata ca femeia abia a reusit sa obtina nota de trecere la concurs desi primise inainte subiectele.

„Martora arata ca ulterior, a ratacit prin casa, inscrisurile pe care le-a primit de la primarul ANDREI COSMIN-IONUT reprezentand variantele de subiecte, acestea fiind gasite, apoi, de catre sotul ei, care in vara anului 2023, i-a confirmat ca inscrisurile se afla la el, in pastrare. Martora a precizat ca din cauza ca nu a avut prea mult timp la dispozitie ca sa invete temeinic raspunsurile la subiectele primite, a obtinut o nota de trecere la proba scrisa, astfel incat sa poata fi admisa, dar nu o nota destul de mare”, se mai arata in referatul procurorilor.

In data de 16.01.2024, D.N.A. – Serviciul Teritorial Suceava s-a sesizat din oficiu cu privire la savarsirea unor posibile infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie de catre primarul municipiului Botosani, numitul ANDREI COSMIN – IONUT, in cursul anului 2021, in legatura cu facilitarea ocuparii unui post de functionar public in cadrul Directiei Impozite si Taxe, din subordinea Primariei municipiului Botosani, de catre numita H. Cristina-Geanina, cu care acesta se afla in relatii apropiate.

Prin Ordonanta din data de 16.01.2024, s-a dispus inceperea urmaririi penale in rem sub aspectul savarsirii infractiunilor de folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite, prev. de art. 12 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 78/2000 si complicitate la folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite, prev. de art. 48 alin. 1 Cod penal rap. la 12 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 78/2000.

Prin Ordonanta nr. 3/P/2024 a DNA ST Suceava din data de 31.01.2024, s-a dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de suspectul ANDREI COSMIN-IONUT, avand functia de primar al municipiului Botosani, pentru savarsirea infractiunii de folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite.

În urma perchezițiilor de vineri, 2 februarie 2024, Cosmin Andrei a fost plasat sub control judiciar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
3

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
132

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...

Polițiștii de frontieră continuă să curățe Prutul de plase monofilament interzise de lege!

astăzi, 11:35
41

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu a...