S-a aflat cine l-a turnat pe Cosmin Andrei la DNA!

S-a aflat cine l-a turnat pe Cosmin Andrei la DNA!

Procurorii DNA arata, in referatul prin care primarul PSD din Botosani, Cosmin Andrei, a fost pus sub control judiciar, ca informatii privind trucarea concursului de angajare a cunoștinței sale, in cadrul Direcției de Impozite și Taxe Locale, au fost furnizate chiar de sotul femeii, sofer de TIR aflat in Italia.

„Potrivit procesului-verbal din data de 25.01.2024, ofiterul de politie judiciara delegat in cauza a luat legatura, telefonic, la nr. xxx cu numitul H. Cristian-Maricel, care i-a precizat faptul ca in prezent se afla la munca in Italia, fiind sofer pe TIR si ca detine niste inscrisuri reprezentand subiectele la examenul din 26.08.2021 sustinut de sotia sa H. Cristina-Geanina pentru ocuparea unui post la Directia Taxe si Impozite Locale Botosani. Aceste inscrisuri le are de la sotia sa, care le-a primit in vara anului 2021 si care le-a adus la imobilul reprezentand domiciliul conjugal, inscrisuri pe care, ulterior, H. Cristian-Maricel le-a luat si le-a depozitat intr-un imobil din mun. Botosani la care are acces prietenul sau”, se arata in referat.

In referat se mai arata ca femeia abia a reusit sa obtina nota de trecere la concurs desi primise inainte subiectele.

„Martora arata ca ulterior, a ratacit prin casa, inscrisurile pe care le-a primit de la primarul ANDREI COSMIN-IONUT reprezentand variantele de subiecte, acestea fiind gasite, apoi, de catre sotul ei, care in vara anului 2023, i-a confirmat ca inscrisurile se afla la el, in pastrare. Martora a precizat ca din cauza ca nu a avut prea mult timp la dispozitie ca sa invete temeinic raspunsurile la subiectele primite, a obtinut o nota de trecere la proba scrisa, astfel incat sa poata fi admisa, dar nu o nota destul de mare”, se mai arata in referatul procurorilor.

In data de 16.01.2024, D.N.A. – Serviciul Teritorial Suceava s-a sesizat din oficiu cu privire la savarsirea unor posibile infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie de catre primarul municipiului Botosani, numitul ANDREI COSMIN – IONUT, in cursul anului 2021, in legatura cu facilitarea ocuparii unui post de functionar public in cadrul Directiei Impozite si Taxe, din subordinea Primariei municipiului Botosani, de catre numita H. Cristina-Geanina, cu care acesta se afla in relatii apropiate.

Prin Ordonanta din data de 16.01.2024, s-a dispus inceperea urmaririi penale in rem sub aspectul savarsirii infractiunilor de folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite, prev. de art. 12 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 78/2000 si complicitate la folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite, prev. de art. 48 alin. 1 Cod penal rap. la 12 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 78/2000.

Prin Ordonanta nr. 3/P/2024 a DNA ST Suceava din data de 31.01.2024, s-a dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de suspectul ANDREI COSMIN-IONUT, avand functia de primar al municipiului Botosani, pentru savarsirea infractiunii de folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite.

În urma perchezițiilor de vineri, 2 februarie 2024, Cosmin Andrei a fost plasat sub control judiciar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PNL Botoșani, Cătălin Flutur, întâlnire cu taximetriștii: „O unitate de breaslă mai rar întâlnită în zilele noastre” (foto)

astăzi, 16:14
26

Candidatul din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, Cătălin Flutur, a avut zilele trecute o întâlnire cu taximetriștii din Botoșani.Redăm mai jos i...

Eveniment dedicat antreprenorilor din Botoșani: Conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente! (foto)

astăzi, 15:56
77

Sute de antreprenori din Botoșani au participat, joi, la o conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente cu fonduri europene. Evenimentul este organizat de către Camera de Comerț, Indust...

Tânăr condamnat la închisoare pentru furt calificat, va sta cel puțin patru ani în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:21
90

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din Rădăuți au primit spre executare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Rădăuți în dosarul privind p...