Reacția lui Eugen Țurcanu după ce a fost dat afară de la conducerea DSA Botoșani. „Evident că voi face acest lucru!”

Liberalul a precizat care sunt demersurile pe care urmează să le facă, după decizia primarului municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, de a-l da afară din funcția de conducere a Direcției de Sport și Agrement.

Reacția lui Eugen Țurcanu după ce a fost dat afară de la conducerea DSA Botoșani. „Evident că voi face acest lucru!”

În cursul zilei de luni primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a semnat decizia prin intermediul căreia Eugen Țurcanu este dat afară de la conducerea Direcției de Sport și Agrement din Botoșani. Această direcție este coordonată de Primăria Botoșani.

Decizia de sancționare cu desfacerea contractului de muncă i-a fost adusă la cunoștință lui Eugen Țurcanu în cursul zilei de marți.

„Ei au pus la cale acest circ, această șaradă”

Eugen Țurcanu, care este și consilier local din partea PNL, a declarat că este victima unui război politic pe care primarul Cosmin Andrei, l-ar purta împotriva lui de mai mulți ani.

„Sunt victima războiului politic pe care îl poartă cu mine de foarte mulți ani și ultima lui preocupare a fost în acest weekend, în afară de a-și apăra cinstea și onoarea, și, mai ales moralitatea lui de primar, tată, soț, calități din astea pe care un șef al unei urbe ar trebui să le aibă, prima preocupare a sa a fost să continue să se răzbune pe mine și să mă dea afară pe mine. Om mic la stat, mic la sfat, mic la minte. Asta e toată puterea acestui individ, care împreună cu cumătrul lui Bogdan Buhăianu (n.r. viceprimarul municipiului Botoșani), care este partenerul lui de prostii și de tot felul de fapte ilegale pe care le fac împreună. Bogdan Buhăianu a fost președintele Comisiei de Cercetare Disciplinară, ca să fie clar. Ei au pus la cale acest circ, această șaradă”, ne-a declarat Eugen Țurcanu.

Liberalul admite că poate ar fi greșit, însă spune că ar fi trebuit să i se aducă la cunoștință aceste fapte pentru a le putea remedia.

Plus că personalul pe care îl am în subordine, în speță acel inginer care era responsabil tehnic, trebuia să îmi semnaleze. Juristul instituției avea în fișa postului să îmi spună orice act normativ cu incidență pe care trebuie să îl aplic în direcția noastră. Șeful de serviciu care exploata zona aceea de agrement nu mi-a spus, nu mi-a semnalat încălcarea legii. Și el are obligația să respecte legislația și să o aplice. Deci avem un concurs de toți factorii posibili, care să mă corecteze, să mă tragă de mânecă. Admit că poate am greșit, dar în oala asta am greșit toți în frunte cu Cosmin Andrei, pentru că toate parcurile de joacă din municipiul Botoșani nu sunt autorizate ISCIR și el are obligația să le autorizeze ISCIR. Primăria nu are așa ceva și nu îi pasă. Doar a vrut să mă elimine pe mine politic”, a adăugat Eugen Țurcanu.

Întrebat dacă va contesta decizia în instanță, liberalul a arătat că nici nu se pune problema să lase lucrurile așa cum sunt.

Evident că voi face acest lucru, voi contesta în instanță”, a conchis Eugen Țurcanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
984

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9423

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1301

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...