PSD Botoșani: Acțiunile AUR împotriva comasării alegerilor sunt jignitoare la adresa alegătorilor botoșăneni

PSD Botoșani: Acțiunile AUR împotriva comasării alegerilor sunt jignitoare la adresa alegătorilor botoșăneni

PSD Botoșani consideră că acțiunea partidului AUR împotriva comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare este insultătoare la adresa alegătorilor botoșăneni.

A susține că suprapunerea celor scrutine ar crea confuzie la nivelul electoratului înseamnă practic să insinuezi că alegătorii nu au capacitatea intelectuală de a distinge între tematica europeană și cea locală și că, din acest motiv, ar putea încurca buletinele de vot. PSD Botoșani condamnă această abordare jignitoare la adresa electoratului.

Botoșănenii sunt alegători inteligenți, care, pe lângă faptul că disting clar cele două scrutine, pot face foarte bine deosebirea între partidele responsabile, pro-europene, orientate spre soluții și cele de tip extremist, cu reflexe sovietice, orientate spre scandal.

PSD încă nu s-a pronunțat asupra propunerii PNL de comasare a alegerilor locale cu cele europarlamentare, dar acuzația AUR că o astfel de comasare ar afecta democrația arată lipsa de cultură europeană a acestui partid. Astfel de suprapuneri ale alegerilor europarlamentare cu alte tipuri de alegeri reprezintă un fapt obișnuit în Uniunea Europeană și o întâlnim la state cu o lungă tradiție democratică, precum: Belgia, Germania, Italia, Irlanda etc.

Acțiunea de astăzi a AUR este definitorie pentru acest partid: când nu te poți face remarcat prin idei și soluții, singura șansă de a atrage atenția este să faci circ și scandal. Această manieră de a căuta mereu prilej ceartă, de a se manifesta cu agresivitate pe scena politică, cu acțiuni violente împotriva competitorilor politici este tipică pentru AUR și reflectă caracterul multora dintre reprezentanții acestui partid, care au un comportament conflictual și în afara vieții politice.

Avem convingerea că cetățenii decenți, civilizați și cu bun simț nu vor să se asocieze în niciun fel cu astfel de personaje, iar acest lucru va fi bine evidențiat la următoarele alegeri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Armata a reușit să ocupe doar jumătate dintre locurile scoase la concurs: Proba fizică, cea mai dificilă!

astăzi, 08:35
48

Ministerul Apărării Naționale a publicat datele primei serii de recrutare-selecție a soldaților profesioniști în Armata României din acest an și 60% dintre posturile scoase la concu...

Iftime este recunoscător: ”M-a salvat Mailat, minunea asta de copil!” / ”Cu Andone și cu echipa asta mă luptam la orice loc!”

astăzi, 08:08
347

FC Botoșani a trecut de Dinamo, scor 2-1, după un meci nebun. Prima repriză a durat mai bine de o oră, iar în ea Dinamo și-a dat un autogol, a marcat de două ori, dar doar o reușită a fo...

Viața cruntă a unei bunici din Botoșani: ”Oamenii bolnavi nu merită să fie umiliți astfel!” (Foto)

astăzi, 07:42
693

Bătrâna are nevoie de alimente, scutece cu scai mărimea L, produse de igienă (mai ales șervețele umede), haine lejere din bumbac XL (mai ales pantaloni), un pat medical electric sau orice p...