Raluca Turcan, obligată să candideze la alegerile locale. ”E o decizie comunistă” / Ce se întâmplă la Botoșani!

Mai mulți lideri PNL, printre care și Costel Șoptică, sunt obligaţi de conducerea partidului să candideze la alegerile locale, fie pentru funcţia de preşedintele al Consiliului Judeţean, fie pentru primăria reşedinţei de judeţ.

Raluca Turcan, obligată să candideze la alegerile locale. ”E o decizie comunistă” / Ce se întâmplă la Botoșani!

 Raluca Turcan  

Decizia a venit la propunerea eurodeputatului Vasile Blaga, susţin surse liberale pentru News.ro. Astfel, dintre cei 42 de lideri PNL de organizaţie, nu mai puţin de 27 ocupă astăzi o funcţie în Parlamentul României, în Parlamentul European sau în Guvern.

Cei mai mulţi nu sunt dispuşi să renunţe la mandatele de senatori, deputaţi sau eurodeputaţi pentru o carieră pe plan local. Oricum, foarte puţini au şanse reale de a câştiga o funcţie relevantă la alegerile locale, susţin sursele citate.

Restul liderilor din teritoriu - primari şi preşedinţi de Consilii Judeţene - ar fi fost oricum angrenaţi în alegerile locale, chiar şi fără decizia coercitivă a conducerii PNL.

Decizia impusă de la centru a stârnit deja nemulţumiri în filiale.

”E o decizie comunistă. Degeaba candidez eu într-un fief PSD, că n-am nicio şansă. Evaluarea corectă ar fi să vedem scorul pe care îl avea filiala când am preluat eu mandatul de preşedinte şi să analizăm comparativ cu scorul pe care-l scot la primele alegeri. Aşa se măsoară eficienţa. Unii baroni câştigă mereu şefia Consiliului Judeţean, dar la parlamentare pierd jumătate din voturile de la locale, cum s-a întâmplat în 2020. Ce câştigă partidul de aici?”, se revoltă unul dintre liderii de filială PNL.

Dacă decizia partidului se va aplica, nume importante din PNL - Lucian Bode, Dan Motreanu, Raluca Turcan, Alina Gorghiu sau Gheorghe Falcă ar trebui să-şi depună candidatura pentru alegerile locale.

Costel Șoptică și-a asumat candidatura la CJ Botoșani

La Botoșani, organizaţia judeţeană e condusă de parlamentarul Costel Şoptică. Liberalul şi-a asumat candidatura pentru Consiliul Judeţean Botoşani, deci ar respecta decizia partidului.

Însă liderii PNL de la Bucureşti ar vrea să-l înlăture pe Şoptică de la şefia filialei şi să-l instaleze pe omul de afaceri Valeriu Iftime (patronul echipei de fotbal FC Botoşani).

În replică, Şoptică i-a cerut lui Iftime să candideze mai întâi la şefia Consiliului Judeţean din partea PNL, în competiţie cu Doina Federovici (PSD), iar în cazul în care va câştiga, va primi ulterior şi funcţia de şef al organizaţiei PNL pe judeţ, scrie Ziare.com.

Potrivit sondajelor, Doina Federovici ar fi favorită pentru un nou mandat. În cazul în care Iftime ratează şefia Consiliului Judeţean, Costel Şoptică nu va putea fi înlăturat, miza fiind extrem de importantă: şeful organizaţiei judeţene face listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare din toamnă. În acest moment, PSD deţine şi Consiliul Judeţean, şi Primăria Botoşani, mai scrie sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Depistat la volan fără permis de conducere, cu ajutorul aplicației eDAC!

astăzi, 15:36
36

În data de 16 aprilie a.c., în jurul orei 09.10, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului...

Botoșănenii sunt invitați sâmbătă să îi susțină pe micii jucători de rugby!

astăzi, 14:57
174

Relansat în urmă cu doar câteva luni la Botoșani, fiind promovat în rândul copiilor doritori de o frumoasă aventură sportivă, jocul de rugby devine o frumoasă lecție des...

PNL Botoșani, Cătălin Flutur: Concluziile etapei de consultare publică!

astăzi, 14:26
155

Candidatul Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a lansat în urmă cu ceva timp o consultare public...