Sicane politice pe numirile de directori de institutii!

Sicane politice pe numirile de directori de institutii!

CATALINA LUPASCU, vicepresedinte al Consiliului Judetean Botosani

Numirile in functiile de directori la institutiile subordonate Consiliului Judetean Botosani starnesc aprige controverse politice. Daca numirea se face ca urmare a organizarii unui concurs nu e bine, daca numirea se face prin votul consilierilor judeteni, tot nu e bine!

Desi a trecut mai bine de o saptamana de la votul consilierilor judeteni acordat pentru numirea in functia de director interimar la Camera Agricola a lui Gheorghe Danila, acesta nu isi poate prelua atributiile. Presedintele CJ, Mihai Tabuleac, sustine ca hotararea plenului CJ nu a primit viza de legalitate din partea secretarului judetului, Marcel Bejenariu. Motivul: legea obliga la obtinerea unui aviz de la Agentia Functionarilor Publici.

"Acest aviz a existat, dar acum, fiind vorba despre un nou mandat, avizul trecut nu mai este valabil", a exprical presedintele CJ, Mihai Tabuleac.

Pe de alta parte, vicepresedintele CJ, Catalina Lupascu, care de alfel l-a propus pe Danila pentru un nou mandat de director interimar la Camera Agricola, sustine ca intreaga procedura a respectat conditiile impuse de lege. Mai mult, aceasta sustine ca secretarul judetului era obligat sa intervina in timpul sedintei CJ, daca se constata o problema de legalitate.

"Inainte de a intra in sedinta de Consiliu Judetean am fost in biroul domnului secretar si am intrebat daca exista vreo problema de legalitate daca il propun pe domnul Danila. Ba mai mult, am intrebat daca domnul Danila are avizul ANFP si mi-a spus ca, din moment ce a fost director, il are", a precizat Catalina Lupascu, vicepresedintele CJ.

In ceea ce priveste notele mici obtinute de toti participantii la concursul pentru sefia Camerei Agricole, Catalina Lupascu este de parere ca modul in care a fost gandit examenul este motivul pentru care niciunul dintre candidati nu a obtinut nota de trecere.
 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr de 25 de ani dintr-o comuna din Botoșani, prins beat la volan!

astăzi, 18:55
21

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control pe strada Școlii din comuna Havârna un autoturism...

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
66

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
256

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...