Liviu Toma nu exclude o viitoare candidatură la Primărie din partea Alianței lui Dragnea

Liviu Toma nu exclude o viitoare candidatură la Primărie din partea Alianței lui Dragnea

Viceprimarul municipiului Botoșani Liviu Toma consideră Alianța Pentru Patrie (APP) o alternativă politică cu mari șanse electorale în județ. Acesta ia în considerare o viitoare candidatură la Primărie din partea organizației înființată de Liviu Dragnea, în cazul în care s-ar destrăma relația cu partidul Pro România.

Oficialul a manifestat simpatie față de pilonii organizației APP din Botoșani: Răzvan Rotaru, Tamara Ciofu și Costică Macaleți, cu toții foști social-democrați ocupanți, în circumscripția 2016-2020, ai unor funcții de deputat, respectiv președinte al Consiliului Județean.

„Domnul Macaleți m-a învățat foarte multe, e un om cu multă experiență de viață. Nu promite multe, dar ceea ce promite întotdeauna duce la bun sfârșit, este de cuvânt. PSD nu m-a mai apreciat și m-a marginalizat, cred că ăsta e termenul, pentru că nu am acceptat să-l trădez pe domnul Macaleți. Când noi în 2016 am câștigat pentru prima dată în istoria postdecembristă majoritate simplă la Consiliul Județean a fost și datorită imaginii lui Macaleți, care era primul pe listă. Cât a fost președintele CJ, asigura transparența decizională. Chiar dacă avea majoritate, discuta proiectele și cu reprezentanții liberalilor. Cel mai puternic om din echipă este doamna doctor Ciofu, care are o imagine destul de bună. PSD a greșit foarte mult față de ea. Iar Răzvan Rotaru a spus întotdeauna lucrurilor pe nume, indiferent de cât erau de deranjante. Este un om asumat și am cooperat profesional bine cu el”, a spus Liviu Toma.

Edilul municipiului Botoșani afirmă, pe de altă parte, că nu există motive să părăsească organizația Pro România, pe lista căreia și-a obținut mandatul. Cel puțin deocamdată.

„Eu cred în continuare în proiectul Pro România. Dacă de sus se iau niște decizii greșite, sau decizii pentru care nu văd șanse, sau nu văd proiecte rentabile pentru cetățeni, ci doar poze cu like-uri, mă gândesc la o asemenea variantă. Eu cred într-o construcție de stânga sănătoasă. Am colaborat foarte bine cu doamna Ciofu, cu domnul Macaleți, chiar am avut proiecte. Dacă nu mă mai regăsesc cu Pro România, PSD, eu fiind de stânga, e singura variantă această Alianță. Cu domnul Macaleți probabil aș colabora privindu-ne, că nu e un om care să mă pună la poze, să sunăm colegii să ne dea like-uri, să vadă poporul ce faini suntem. Eu sunt un om consecvent, Alianța mi-aș dori să rămână ultima variantă, după Pro România și PSD. Am o ambiție tot mai alimentată să candidez la Primărie în 2024, iar prima opțiune rămâne Pro România. Lucrurile mai pot lua turnuri între timp, iar dacă ar fi să rup relația, aș încerca o susținere din partea PSD, iar dacă nu, poate mă ajută ceilalți”, a afirmat viceprimarul.

Toma a ținut să menționeze că selecția candidaților Pro România la alegerile din 2020 a fost transparentă și cumpănită pe baza CV-urilor, un comportament „rar pe scena politică”.

 

Spune-ne opinia ta