Ciolacu a fost ales lider al Camerei Deputaților, iar Cîțu a câștigat șefia Senatului

Ciolacu a fost ales lider al Camerei Deputaților, iar Cîțu a câștigat șefia Senatului

Conducerea Camerei Deputaților a fost câștigată de Marcel Ciolacu, iar președinția Senatului a fost revendicată de Florin Cîțu, în urma unor alegeri cu vot secret desfășurate marți.

Liderul PSD a primit 216 voturi, iar contracandidata acestuia, Cristina Prună, 77 de voturi. 5 voturi au fost anulate. Fostul președinte PNL Ludovic Orban a demisionat din fruntea Camerei Deputaților pe 13 octombrie, după ce a pierdut alegerile pentru conducerea partidului, iar funcția a rămas oficial vacantă în 18 octombrie, după ce plenul a votat hotărârea în acest sens.

Biroul permanent a decis ca șefia Camerei Deputaților să fie deținută prin rotație de vicepreședinții forului legislativ.

La Senat, Anca Dragu a fost revocată din funcția de președinte cu voturile PNL, PSD și UDMR. Din 115 senatori prezenți, au votat pentru demiterea ei 82. Au fost de asemenea 24 de voturi împotrivă și 9 abțineri. Funcția a fost preluată de premierul interimar Florin Cîțu, ales cu 82 de voturi. USR a anunțat că va contesta revocarea Ancăi Dragu la Curtea Constituțională.

 

Spune-ne opinia ta