Senatorul Cristian Achiței: „Investițiile pentru dezvoltarea Botoșaniului, criteriul esențial pentru susținerea noului guvern”

Senatorul Cristian Achiței: „Investițiile pentru dezvoltarea Botoșaniului, criteriul esențial pentru susținerea noului guvern”

Am votat astăzi pentru instalarea noului guvern al României, condus de prim-ministrul liberal Nicolae Ciucă. Am considerat că este un vot necesar în acest moment pentru revenirea la normalitate, adică la o guvernare stabilă, asigurată de un executiv cu atribuții depline. Criza sanitară provocată de Covid 19, cea energetică, gestionarea problemelor specifice sezonului rece, ca și nevoia adoptării bugetului de stat pentru anul 2022 impun responsabilitate și stabilitate pe scena politică. Sunt doar câteva dintre motivele pentru care, în calitate de senator de Botoșani, am susținut prin votul meu instalarea la Palatul Victoria a noului guvern.

Așa cum bine știți, principala mea preocupare în calitate de reprezentant al botoșănenilor în Parlamentul României a fost și rămâne promovarea investițiilor. Am contribuit din plin, prin întreaga mea activitate, la proiectele majore de investiții care se derulează în prezent în județul nostru. Sunt strâns legat și implicat 100% în modernizarea infrastructurii rutiere botoșănene, fie că vorbim de cei peste 100 de kilometri ai Drumului Strategic sau de drumurile naționale DN 28B Botoșani-Tg. Frumos și DN 29D Botoșani-Ștefănești. 

Practic, îmi onorez promisiunile din campania electorală și sunt mândru să pot spune că LUCRĂM PESTE TOT! Toate aceste proiecte sunt vitale pentru dezvoltarea economică și pentru nivelul de trai al botoșănenilor. În acest an ele au progresat semnificativ, într-un ritm fără precedent în ultimele trei decenii. Mă voi asigura prin toate pârghiile pe care le am la dispoziție în calitate de senator că implementarea lor va continua în ritm accelerat și de acum încolo.

Convingerea mea a fost și rămâne aceea că județul Botoșani are o nevoie imperioasă de dezvoltare prin investiții consistente. Mi-am subordonat întreaga activitate politică acestui deziderat: INVESTIȚII PENTRU BOTOȘANI. Includ aici, pe lângă infrastructura rutieră, și proiectele de care urmează să beneficieze comunitățile locale din tot județul Botoșani în cadrul ambițiosului program național de dezvoltare Anghel Saligny, promovat de Partidul Național Liberal în ciuda piedicilor politicianiste ale USR, care au dus la destrămarea fostei coaliții de guvernare.

IUBESC JUDEȚUL BOTOȘANI și de aceea voi continua să acționez în sprijinul acțiunilor și soluțiilor politice care asigură continuarea și multiplicarea proiectelor de investiții. Din punctul meu de vedere, un guvern sau o administrație locală care pun accentul pe dezvoltarea prin investiții își demonstrează eficiența, răspunzând nevoilor cetățenilor. De aceea, salut depășirea perioadei de instabilitate politică prin instalarea unui nou guvern, bazat pe o majoritate solidă în parlament, care are un program de guvernare cu elemente liberale extrem de importante, inclusiv alocarea unui procent semnificativ din PIB, de 7%, pentru investiții și dezvoltare.

Știu că așteptările tuturor românilor responsabili de la acest nou guvern condus de PNL sunt mari. Vă asigur că eu însumi am așteptări foarte mari și că suportul politic pe care îl voi acorda noului executiv în calitate de senator este strâns legat de susținerea acestuia pentru continuarea programului de investiții importante pentru Botoșani și pentru toți botoșănenii.

(Comunicat de presă emis de senatorul PNL Cristian Achiței)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șofer drogat lăsat fără permis și cercetat penal

astăzi, 14:59
17

La data de 25 martie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani - Biroul Rutier au oprii pentru control, pe strada Mihail Kogălniceanu, un autoturism condus de un tânăr&nbs...

Doi tineri reținuți de polițiști, după ce au condus un autoturism, fără a deține permis și sub influența alcoolului

astăzi, 14:55
10

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele a doi tineri, ambii de 19 ani, din comuna Dângeni, bănuiți de comiterea infracțiunilor de ...

Un tânăr va petrece următorii patru ani după gratii pentru tentativă de omor

astăzi, 14:53
41

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au desfășurat activități pentru identificarea unui tânăr, de 25 de ani, din comuna Dângeni, pe numele căruia e...