Senatorul Cristian Achiței: „Investițiile pentru dezvoltarea Botoșaniului, criteriul esențial pentru susținerea noului guvern”

Senatorul Cristian Achiței: „Investițiile pentru dezvoltarea Botoșaniului, criteriul esențial pentru susținerea noului guvern”

Am votat astăzi pentru instalarea noului guvern al României, condus de prim-ministrul liberal Nicolae Ciucă. Am considerat că este un vot necesar în acest moment pentru revenirea la normalitate, adică la o guvernare stabilă, asigurată de un executiv cu atribuții depline. Criza sanitară provocată de Covid 19, cea energetică, gestionarea problemelor specifice sezonului rece, ca și nevoia adoptării bugetului de stat pentru anul 2022 impun responsabilitate și stabilitate pe scena politică. Sunt doar câteva dintre motivele pentru care, în calitate de senator de Botoșani, am susținut prin votul meu instalarea la Palatul Victoria a noului guvern.

Așa cum bine știți, principala mea preocupare în calitate de reprezentant al botoșănenilor în Parlamentul României a fost și rămâne promovarea investițiilor. Am contribuit din plin, prin întreaga mea activitate, la proiectele majore de investiții care se derulează în prezent în județul nostru. Sunt strâns legat și implicat 100% în modernizarea infrastructurii rutiere botoșănene, fie că vorbim de cei peste 100 de kilometri ai Drumului Strategic sau de drumurile naționale DN 28B Botoșani-Tg. Frumos și DN 29D Botoșani-Ștefănești. 

Practic, îmi onorez promisiunile din campania electorală și sunt mândru să pot spune că LUCRĂM PESTE TOT! Toate aceste proiecte sunt vitale pentru dezvoltarea economică și pentru nivelul de trai al botoșănenilor. În acest an ele au progresat semnificativ, într-un ritm fără precedent în ultimele trei decenii. Mă voi asigura prin toate pârghiile pe care le am la dispoziție în calitate de senator că implementarea lor va continua în ritm accelerat și de acum încolo.

Convingerea mea a fost și rămâne aceea că județul Botoșani are o nevoie imperioasă de dezvoltare prin investiții consistente. Mi-am subordonat întreaga activitate politică acestui deziderat: INVESTIȚII PENTRU BOTOȘANI. Includ aici, pe lângă infrastructura rutieră, și proiectele de care urmează să beneficieze comunitățile locale din tot județul Botoșani în cadrul ambițiosului program național de dezvoltare Anghel Saligny, promovat de Partidul Național Liberal în ciuda piedicilor politicianiste ale USR, care au dus la destrămarea fostei coaliții de guvernare.

IUBESC JUDEȚUL BOTOȘANI și de aceea voi continua să acționez în sprijinul acțiunilor și soluțiilor politice care asigură continuarea și multiplicarea proiectelor de investiții. Din punctul meu de vedere, un guvern sau o administrație locală care pun accentul pe dezvoltarea prin investiții își demonstrează eficiența, răspunzând nevoilor cetățenilor. De aceea, salut depășirea perioadei de instabilitate politică prin instalarea unui nou guvern, bazat pe o majoritate solidă în parlament, care are un program de guvernare cu elemente liberale extrem de importante, inclusiv alocarea unui procent semnificativ din PIB, de 7%, pentru investiții și dezvoltare.

Știu că așteptările tuturor românilor responsabili de la acest nou guvern condus de PNL sunt mari. Vă asigur că eu însumi am așteptări foarte mari și că suportul politic pe care îl voi acorda noului executiv în calitate de senator este strâns legat de susținerea acestuia pentru continuarea programului de investiții importante pentru Botoșani și pentru toți botoșănenii.

(Comunicat de presă emis de senatorul PNL Cristian Achiței)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A început Școala de vară la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoșani

astăzi, 19:54
124

Luni, 4 iulie, Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoșani a început cea de-a zecea ediție a Școlii de vară, deschizând porțile pentru 170 de participanți &ici...

Vitamina D în exces poate provoca supradoză și probleme la rinichi. Un bărbat ajuns în spital cu nivel de 7 ori mai mare

astăzi, 19:19
127

Medicii avertizează oamenii să nu ia prea multe suplimente de vitamina D, după ce un bărbat a avut nevoie de 8 zile de îngrijiri în spital pentru că a luat o supradoză, scrie Antena3...

Un milion de carduri pe care se încarcă ajutorul de 250 de lei pentru alimente au fost emise până în prezent

astăzi, 19:09
506

Un milion de carduri pe care se încarcă ajutorul de 250 de lei pentru alimente şi mese calde au fost emise până miercuri, 6 iulie, informează Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor ...