Daniel Olteanu, liderul ALDE: „Guvernanții să ia lucrurile foarte în serios. Acum ori niciodată”

Daniel Olteanu, liderul ALDE: „Guvernanții să ia lucrurile foarte în serios. Acum ori niciodată”

Ce-și doresc românii de la un Guvern nou, care vine după două luni de criză politică și la aproape doi ani de criză sanitară?

Ca guvernanții să ia lucrurile foarte în serios.

Când obiectivul e unul urgent, adică acela ca România să recupereze timpii morți în dezvoltare, pe toate planurile și la toate nivelurile, dar și în lupta cu COVID-19, e obligatoriu ca seriozitatea să primeze și să dureze.

Am citit programul de guvernare propus până în 2024 și cred că, dincolo de criticile spumoase ale contestatarilor de serviciu din spațiul public, poate fi un punct de plecare în reconstrucția României, după toate problemele generate de anii pierduți cu soluții păguboase și cele adăugate de pandemie.

Cartoful fierbinte al acestei guvernări e, din punctul meu de vedere, să scoată România din cercul vicios al creșterii economice fără acoperire în nivelul de trai al oamenilor. În condițiile unei note de plată externe în creștere și ale unei inflații care a depășit cele mai negre calcule, avem nevoie de creștere generată în mod sănătos, care să susțină venituri mai mari pentru toți românii, de la salarii la pensii și alocații.

Și reformele din celebrul PNRR "ard" la fel de tare! Sănătate, educație, sistemul de pensii, finanțe publice, digitalizare - toate sunt pârghii importante pe care se sprijină România, iar guvernanții au acum ocazia să demonstreze că sunt în stare să facă planuri care pun țara pe picioare, nu doar reforme pe hârtie.

Ca fost parlamentar de Vaslui, care a avut o agendă dedicată aproape în întregime scoaterii din izolare a Moldovei, singura regiune rămasă fără proiecte de mare infrastructură în execuție, asumarea, în programul de guvernare, a conectării regiunilor istorice, e o recunoaștere oficială a faptului că s-a depășit linia roșie în ceea ce privește dezechilibrele de dezvoltare din interiorul României.

Realitatea e că, dacă sacul de așteptări al celor 5 milioane de locuitori din județele Moldovei s-a tot golit pe măsură ce promisiunile guvernelor s-au dus pe apa... Siretului, nu mai e vreme de pierdut pentru a recupera din diferențele economice și de perspectivă uriașe, care s-au acumulat.

Nu doar pentru Moldova, pentru toată România e un moment de acum ori... niciodată.

(Comunicat de presă emis de Daniel OLTEANU, preşedintele Partidului Alianţa Democraţilor şi Liberalilor - ALDE)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Și persoanele neasigurate vor beneficia de asistenţă medicală în cabinetele medicilor de familie

Joi, 11 August 2022
178

Printr-o ordonanță pusă miercuri în dezbatere publică, Ministerul Sănătății vrea să aducă modificări importante actualei legi a sănătății. Una dintre cele mai importante schimbăr...

Un bărbat a fost arestat după ce a chinuit un copil de 11 ani să recunoască un presupus furt

Joi, 11 August 2022
157

Un bărbat din Gura Humorului acuzat de lovire, şantaj şi lipsire de libertate, după ce a folosit metode inumane de a face un copil de 11 ani să recunoască faptul că a furat de la el din magazin...

BNR: Inflaţia a scăzut uşor în iulie, faţă de luna iunie

Joi, 11 August 2022
58

Inflaţia a scăzut uşor în iulie, faţă de luna iunie, conform unui raport prezentat de Banca Naţională a României. Este vorba de doar 0,09 % însă reprezentanţii instituţiei ...