Proiectul de majorare a taxelor și impozitelor în Botoșani nu este îmbrățișat de USR (video)

Proiectul de majorare a taxelor și impozitelor în Botoșani nu este îmbrățișat de USR (video)

Proiectul de majorare a taxelor și impozitelor pentru anul 2022, în municipiul Botoșani, nu este admis, în forma lansată în dezbatere publică, de reprezentanții USR din Consiliul Local.

Argumentul invocat este discrepanța dintre eventuala creștere a veniturilor populației și cea a dărilor, într-un context economico-social dificil.

„Referitor la proiectul de majorare a taxelor și impozitelor pentru anul viitor, am văzut niște valori destul de mari. Propunerea noii alianțe de guvernare este de mărire a salariului minim și a pensiei cu aproximativ 10%. Asistăm la o creștere destul de consistentă a taxelor, a facturilor la energie electrică și la gaz. Lucrurile astea afectează destul de mult, în sens negativ, confortul familiilor. Unele taxe poate reușiți să le reduceți. Unele propuneri sunt majorări între 15% și 30%. Dacă e să facem o relație de proporționalitate între creșteri și plăți, cred că la jumătate ar fi cea mai bună variantă”, a spus consilierul USR Marcel Gheorghiță în plenul CL.

Proiectul prevede creșterea nivelului impozitelor pe construcții, terenuri și autoturisme, a taxei de concesionare a domeniului public și a taxei de salubrizare. De asemenea, administrația locală va oferi persoanelor fizice și juridice posibilitatea de a fi scutite de majorările de întârziere, dacă își vor achita restanțele în primele trei luni ale anului viitor.

 

 

Spune-ne opinia ta