Liberalii nu vor vota majorarea taxelor și impozitelor locale în municipiul Botoșani

Liberalii nu vor vota majorarea taxelor și impozitelor locale în municipiul Botoșani

Grupul PNL din cadrul Consiliului Local (CL) al municipiului Botoșani nu va vota favorabil proiectul de majorare a taxelor și impozitelor aferente anului 2022, a anunțat organizația municipală a PNL. Deliberativul va dezbate propunerea miercuri, în ședință extraordinară, ultima întrunire din acest an.

Într-un comunicat remis marți, conducerea PNL transmite că „nu este corect să votăm în cadrul unei ședințe extraordinare programate între Crăciun și Revelion, atunci când populația are cu totul alte preocupări, o majorare consistentă a taxelor și impozitelor plătite de botoșăneni în anul 2022”, în contextul în care cuantumul acestora a fost fixat și în luna aprilie a acestui an.

„Ca liberali, ne menținem punctul de vedere exprimat clar la nivel național cu privire la taxe și impozite: nu trebuie introduse taxe și impozite noi, iar cele existente nu trebuie majorate. Nici perioada în care se propune această majorare a taxelor nu este cea mai potrivită, în contextul instabilității prețurilor și tarifelor pentru toate mărfurile și serviciile și îndeosebi pentru energie.

Este greu de înțeles cum am putea justifica în ochii botoșănenilor faptul că guvernul a reușit creșterea pensiilor, alocațiilor și a altor venituri ale oamenilor în 2022, iar majorarea taxelor și impozitelor locale ar anula această creștere de venituri”, a transmis filiala PNL a municipiului Botoșani.

Reprezentanții organizației apreciază că municipiul Botoșani a beneficiat, în ultima perioadă, de sume consistente alocate de Guvern, „fiind redusă astfel substanțial presiunea privind creșterea veniturilor proprii prin majorarea taxelor și impozitelor locale”.

„În consecință, poziția consilierilor municipali PNL în ședința de miercuri, 29 decembrie, va fi fără echivoc împotriva majorării taxelor și impozitelor plătite de botoșăneni în 2022. O dezbatere extrem de serioasă cu privire la impozitele și taxele locale din anul 2023 va putea fi făcută, din punctul nostru de vedere, abia anul viitor, după stabilizarea inflației și depășirea crizei energetice”, a arătat conducerea PNL Botoșani.

Proiectul de hotărâre vizând modificarea impozitelor și taxelor locale, aferente municipiului Botoșani în anul 2022, a fost lansat în consultare publică în luna noiembrie și cuprinde mai multe indexări ale tarifelor pentru servicii publice, modificări ale impozitelor pe clădiri și terenuri, respectiv creșteri ale taxelor de utilizare a domeniului public.

Cei doi consilieri USR au anunțat că nu vor susține proiectul, în vreme ce reprezentantul Pro România din cadrul CL s-a arătat rezervat față de propunere. Matematic, decizia depinde de votul celui din urmă.

Tot în ședința de miercuri, CL va dezbate și majorarea taxei de salubritate pentru populație de la 14,6 lei de persoană pe lună la 17,8 lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Microbuz parcat pe o stradă din Botoșani, distrus în totalitate într-un incendiu (video)

Marţi, 9 August 2022
660

Un microbuz parcat în fața unor garaje din apropierea Pieței Viilor din municipiul Botoșani, a fost distrus în totalitate, marți, în urma unui incendiu, a informat Inspectoratul Județean pentr...

Botoșăneni acuzați că au furat componente ale unor mașini parcate. Suspecții au fost arestați preventiv

Luni, 8 August 2022
785

Doi bărbați din județul Botoșani, de 26 și 35 de ani, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, într-un dosar de furt calificat. Cei doi sunt acuzați că au sustras componente ale uno...

Incidența COVID-19 este de aproape 18 cazuri la mie în comuna Sulița

Luni, 8 August 2022
431

Rata de infectare cu virusul COVID-19 a ajuns la 17,72 cazuri confirmate la mia de locuitori în comuna Sulița, arată datele transmise luni de Direcția de Sănătate Publică (DSP).Potrivi...