Intrată în Partidul Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani din anul 2020, Elisabeta Lipă candidează la alegerile parlamentare din acest an pe prima poziție pentru Camera Deputaților, fiind urmată de Marius Budăi pe poziția a doua.
Luni, la Biroul Electoral Județean (BEJ), candidații din partea PSD Botoșani pentru Parlament și-au depus candidaturile. La acest moment a participat și Elisabeta Lipă, care la final a motivat decizia de a intra în politică, dar a vorbit și despre întoarcerea acasă.
„Nu mai vreau să aud că este cel mai sărac județ din țară”
Elisabeta Lipă s-a născut în satul Cândești, județul Botoșani. A învățat la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani, iar la 16 ani a luat calea Bucureștiului.
Totodată, Elisabeta Lipă este și cetățean de onoare al municipiului reședință de județ.
„De ce Botoșani? Pentru că aici mă simt acasă. Aici am făcut Colegiul „Mihai Eminescu”, am stat în cămin la Liceul Laurian și am luat drumul Bucureștiului la o vârstă destul de fragedă, 16 ani, dar de fiecare dată mi-am reprezentat țara, satul Cândești cu toloaca mea natală și revin acasă de fiecare dată cu plăcere. Din păcate, tatăl meu a decedat, dar mama trăiește și de fiecare dată când vrea să vină acasă o aduc și retrăiesc momentele copilăriei. Județul Botoșani este un județ extraordinar de frumos. Eu am făcut acest pas tocmai pentru că nu mai vreau să aud că este cel mai sărac județ din țară”, a declarat Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport și profesor de educație fizică și sport.
Îmbrăcată în alb și roșu (n.r. culorile clubului Dinamo și ale Partidului Social Democrat) la depunerea candidaturii pentru alegeri, Elisabeta Lipă a explicat că sunt foarte multe lucruri de pus la punct, sunt foarte multe lucruri de rezolvat, însă toate trebuie făcute pas cu pas.
„Sunt foarte multe lucruri de făcut, dar dacă vom lua pas cu pas cu siguranță vom putea face un județ mult mai frumos, mai atractiv. Eu am făcut parte dintr-o echipă care nu a știu decât să fie pe prima poziție, așa că sper și de această dată ca județul Botoșani să fie pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Ceea ce va ține de mine cu siguranță că voi face, dar îi voi face și pe alții să înțeleagă cât de frumos este să-ți reprezinți cetățenii tăi de acasă și țara. Nu voi răspunde prea mult jignirilor. Cu siguranță după cei patru ani de zile voi lăsa ceva în urmă”, a completat Elisabeta Lipă.
„Canotajul sau sporturile nautice merită o bază sportivă”
După Jocurile Olimpice de la Paris din acest an a fost pusă pe foaie lipsa unei baze sportive pentru sportivii din zona Moldovei. Este cunoscut faptul că o bună parte dintre canotorii care au făcut România mândră provin din județul Botoșani și din județul Suceava.
Fosta canotoare a arătat faptul că multă lume se întreabă cum de cei mai mulți sportivi provin din județul nostru, iar ea le-a explicat că traiul la țară te formează ca om.
„Acești copii sunt puși la muncă, prețuiesc valoarea banului, fac ceea ce văd acasă, pentru că fiecare dintre noi a plecat de la țară, iar la țară înveți să prășești, să mergi cu animalele, să le adapi, să faci curățenie, mâncare, iar asta te ajută în viața de zi cu zi. Cel mai prețios lucru pe care, zic eu că nu l-am uitat, sunt cei șapte ani de acasă”, a adăugat Elisabeta Lipă.
În acest sens, Elisabeta Lipă promite că va face tot ce îi va sta în putere pentru a avea o Bază Sportivă și pentru copiii botoșăneni
„Botoșaniul acum o are pe Simona Radiș în frunte, iar canotajul sau sporturile nautice merită o bază sportivă. Știți foarte bine că terenurile sunt ba concesionate, ba vândute, dar cu echipa de la Botoșani cu siguranță vom avea și o bază pentru copiii botoșăneni, pentru că sunt foarte talentați”, a conchis fosta canotoare română.