Doina Federovici: Începe construcția Spitalului Regional Iași. ”Va oferi servicii medicale inclusiv pacienților botoșăneni”

Unul dintre cele mai moderne spitale din Europa va deservi toate județele Moldovei.

Doina Federovici: Începe construcția Spitalului Regional Iași. ”Va oferi servicii medicale inclusiv pacienților botoșăneni”

Ministrul Sănătății, domnul Alexandru Rafila, a semnat contractul pentru demararea construirii Spitalului Regional de Urgență Iași.

„Ani de zile am tot auzit că «nu se poate», că «România nu construiește spitale publice»! Uitați că se poate, atunci când Ministerul Sănătății este condus de un om dedicat și implicat să rezolve problemele structurale ale sistemului. Domnul ministru Alexandru Rafila a reușit să urnească un proiect înțepenit de 15 ani și să demonstreze că viziunea social-democrată este cea corectă, cea care aduce plusul de valoare pentru cetățenii acestei țări. Spitalul Regional de Urgență Iași, a cărei construcție va începe în următoarele două săptămâni, va fi unul dintre cele mai avansate din Europa, va reprezenta un punct de referință în domeniul medical și va oferi servicii medicale inclusiv pacienților botoșăneni”, a declarat Doina Federovici, președintele organizației PSD Botoșani și a Consiliului Județean Botoșani.

Spitalul Regional de Urgență din Iași va avea o capacitate de 850 de paturi și 20 de săli de operație. Acesta va deveni principalul furnizor de servicii medicale de nivel terțiar în regiunea de Nord - Est a țării, concentrându-se pe îngrijirea pacienților critici și pe cazurile care necesită tehnologie și expertiză la nivel înalt.

Conceptul organizatoric al acestui spital se va baza pe gruparea pe specialități medicale strâns legate, formând „Centre” multidisciplinare structurate, cum ar fi: Centrul Multidisciplinar pentru Cap și Gât, Centrul Multidisciplinar Toracic, Centrul Multidisciplinar Abdominal, Centrul Multidisciplinar pentru Articulații, Coloană Vertebrală și Traumă, Centrul Multidisciplinar de Medicină Internă și Centrul Multidisciplinar Mama și Copilul.

Valoarea totală estimată a acestui proiect este de 3,3 miliarde de lei, finanțarea fiind asigurată, în principal, de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, cu 2 miliarde de lei (din care 1,64 miliarde lei contribuție națională și 360 de milioane lei fonduri europene), precum și printr-un credit de 1,25 miliarde de lei de la Banca Europeană de Investiții (BEI), echivalentul a 250 de milioane de euro.

(Comunicat PSD Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Încă o parohie vacantă în Botoșani, se caută preot pentru aproape 160 de familii!

Vineri, 12 Aprilie 2024
850

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat vineri, 12 aprilie 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc ...

Poarta Focșanilor. Ce se întâmplă cu Moldova în caz de război?

Vineri, 12 Aprilie 2024
476

Ce se întâmplă cu Moldova în cazul unui război cu RusiaIstoricul dărăbănean Dorin Dobrincu a consemnat zilele trecute pe Facebook două declarații îngrijorătoare pen...

Olimpicii din ”Laurian”: Pasiunea pentru geografie aduce performanță școlară!

Vineri, 12 Aprilie 2024
541

Geografia, știința care studiază Pământul, s-a dezvoltat ca o disciplină cuprinzătoare care încearcă să înțeleagă Pământul cu toate complexitățile sale naturale ș...