Președintele PNL, Nicolae Ciucă, condamnă migrația primarilor între partidele din coaliție: „O calicie fără rost, râde lumea de noi!”

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a făcut apel la încetarea racolărilor de primari între partidele din coaliție, denumind această practică „o calicie fără rost”.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, condamnă migrația primarilor între partidele din coaliție: „O calicie fără rost, râde lumea de noi!”

Declarația vine în urma anunțurilor mai multor primari liberali care au exprimat intenția de a candida la alegerile locale din iunie pe listele Partidului Social Democrat (PSD).

Ciucă a subliniat într-o intervenție la Antena 3 că migrația primarilor de la un partid la altul trebuie să înceteze, considerând această practică inutilă și dăunătoare imaginii politicienilor.

„Nu văd de ce trebuie să realizeze această migrație. Nu cred că unui primar îi place această etichetă de traseist. Chiar dacă ne-am înțeles pe chestiunea asta, m-am gândit că e un T-zero după care nu se mai întâmplă chestiunea asta”, a afirmat liderul PNL.

Ciucă a făcut apel la toți membrii coaliției să oprească această practică, atrăgând atenția asupra faptului că aceste mișcări nu fac decât să diminueze încrederea publicului în clasa politică. „Fac apel la toată lumea să înceteze, lumea nu face decât să râdă de noi”, a adăugat el.

Tot mai multi primari PNL supăraţi pe deciziile din partid se reorientează şi pleacă la PSD. Ultimele plecări sunt cele de la Botoşani. Şi în judeţul Neamţ, primarul oraşului Roznov a ales să se mute de la PNL la PSD şi chiar va candida în iunie din partea acestui partid.

Migraţia primarilor va continua şi în perioada următoare, mai ales în condiţiile în care va fi liber la plecări fără pierderi de mandate pentru o perioadă de 60 de zile.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Încă o parohie vacantă în Botoșani, se caută preot pentru aproape 160 de familii!

Vineri, 12 Aprilie 2024
881

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat vineri, 12 aprilie 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc ...

Poarta Focșanilor. Ce se întâmplă cu Moldova în caz de război?

Vineri, 12 Aprilie 2024
507

Ce se întâmplă cu Moldova în cazul unui război cu RusiaIstoricul dărăbănean Dorin Dobrincu a consemnat zilele trecute pe Facebook două declarații îngrijorătoare pen...

Olimpicii din ”Laurian”: Pasiunea pentru geografie aduce performanță școlară!

Vineri, 12 Aprilie 2024
551

Geografia, știința care studiază Pământul, s-a dezvoltat ca o disciplină cuprinzătoare care încearcă să înțeleagă Pământul cu toate complexitățile sale naturale ș...