Președintele PNL, Nicolae Ciucă, condamnă migrația primarilor între partidele din coaliție: „O calicie fără rost, râde lumea de noi!”

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a făcut apel la încetarea racolărilor de primari între partidele din coaliție, denumind această practică „o calicie fără rost”.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, condamnă migrația primarilor între partidele din coaliție: „O calicie fără rost, râde lumea de noi!”

Declarația vine în urma anunțurilor mai multor primari liberali care au exprimat intenția de a candida la alegerile locale din iunie pe listele Partidului Social Democrat (PSD).

Ciucă a subliniat într-o intervenție la Antena 3 că migrația primarilor de la un partid la altul trebuie să înceteze, considerând această practică inutilă și dăunătoare imaginii politicienilor.

„Nu văd de ce trebuie să realizeze această migrație. Nu cred că unui primar îi place această etichetă de traseist. Chiar dacă ne-am înțeles pe chestiunea asta, m-am gândit că e un T-zero după care nu se mai întâmplă chestiunea asta”, a afirmat liderul PNL.

Ciucă a făcut apel la toți membrii coaliției să oprească această practică, atrăgând atenția asupra faptului că aceste mișcări nu fac decât să diminueze încrederea publicului în clasa politică. „Fac apel la toată lumea să înceteze, lumea nu face decât să râdă de noi”, a adăugat el.

Tot mai multi primari PNL supăraţi pe deciziile din partid se reorientează şi pleacă la PSD. Ultimele plecări sunt cele de la Botoşani. Şi în judeţul Neamţ, primarul oraşului Roznov a ales să se mute de la PNL la PSD şi chiar va candida în iunie din partea acestui partid.

Migraţia primarilor va continua şi în perioada următoare, mai ales în condiţiile în care va fi liber la plecări fără pierderi de mandate pentru o perioadă de 60 de zile.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
130

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
155

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
238

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...