Consultarile cu partidele nu s-au incheiat insa si tot ce stim la acest moment este ca Iohannis ar fi spus ca "va reflecta" asupra propunerii social-democratilor, potrivit liderului USR Nicusor Dan.
Pe scena politica vocile sunt impartite - unii spun ca seful statului nu va avea niciun motiv sa o refuze pe Sevil Shhaideh, altii o contesta pe motiv ca nu are anvergura de premier si nu va face fata functiei, fiind de fapt doar "o marioneta" a lui Liviu Dragnea.
Insa liderul PSD a spus clar - Sevil Shhaideh este unica propunere pe care social-democratii o fac si, in cazul in care Iohannis o refuza, "mergem mai departe".
Asadar, pe bursa zvonurilor au inceput sa apara diferite forme pe care Guvernul Shhaideh le-ar putea avea.
In cazul in care Executivul isi va pastra actuala forma si nu vor aparea noi ministere sau, din contra, sa fie comasate portofolii, iata care ar putea sa fie echipa lui Sevil Shhaideh, potrivit Digi 24.
Ministerul Justitiei ar fi disputat, potrivit surselor politice si analistilor, de Florin Iordache, seful Camerei Deputatilor in vechiul Parlament, si de Robert Cazanciuc, fost ministru al Justitiei in Guvernul Ponta, ambii membri PSD.
Si la Ministerul Economiei este vehiculat un fost ministru al lui Ponta, Mihai Tudose.
Ministru de Interne ar putea deveni vicepresedintele PSD Gabriel Vlase. Vlase a fost considerat unul dintre apropiatii lui Viorel Hrebenciuc, numele sau chiar figurand in dosarul retrocedarilor, unde Hrebenciuc si fiul sau si-au recunoscut vinovatia.
Ministerul Dezvoltarii ar putea ramane in continuare sub pastorirea lui Vasile Dincu, fostul social-democrat devenit tehnocrat in Guvernul Ciolos. Insa Dincu nu e dat ca sigur pe bursa zvonurilor, "competitorul" sau fiind Marcel Ciolacu, secretar al Camerei Deputatilor si fost viceprimar in Buzau.
De Transporturi s-ar putea ocupa Mihai Fifor. Secretar de stat la Interne, el a fost vehiculat in aceste saptamani si ca posibil premier.
Ministerul Educatiei ar urma sa revina ALDE, mai exact lui Sorin Cimpeanu, cel care a mai ocupat aceasta functie si in Guvernul Ponta. Cu toate astea, intr-un interviu recent acordat Ziare.com, Cimpeanu spunea ca, "stiind ce stie acum", i-ar fi frica sa mai preia sefia ministerului.
ALDE ar primi si Ministerul Sanatatii pentru Florian Popa, fostul rector al Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti.
Presedintele ALDE, Daniel Constantin, ar putea ajunge ministru al Mediului, asta daca nu se va intoarce la portofoliul pe care l-a mai condus, Agricultura. In aceste conditii, Gratiela Gavrilescu, tot de la ALDE, ar putea sa revina in fruntea Mediului, minister pe care l-a mai condus si in guvernarea Ponta.
Ministerul Comunicatiilor ar reveni PSD, mai exact lui Georgian Pop, social-democratul care a fost presedintele comisiei parlamentare de control al SRI.
Cultura insa s-ar intoarce la Daniel Barbu, ALDE, cel care a fost fortat in 2013 sa demisioneze de la conducerea acestui minister, dupa ce a spus ca bugetul alocat prevenirii imbolnavirii cu HIV/SIDA este prea mare si ca s-ar putea face mult mai multe festivaluri Shakespeare cu acesti bani. El a starnit din nou furia opiniei publice de curand cand a spus ca meseria de politician e mai riscanta decat misiunea unui soldat in Afganistan.
Ar mai fi Ministerul Sportului, care ar fi preluat de PSD prin Gabriel Petrea, seful tinerilor social-democrati, considerat un apropiat al Ecaterinei Andronescu.
Cat despre Ministerul pentru Dialog Social si "Ministerul pentru IMM-uri", acestea ar fi adjudecate de ALDE, respectiv de Eugen Nicolicea si Florin Jianu.