Dragnea a anunțat a doua propunere de premier!

"A trebuit să decidem dacă facem altă propunere. A doua propunere, din partea colegilor, este să fiu eu. Dar eu am spus în campanie niște lucruri: nu vreau să obțin o funcție forțând o lege neconstituțională și nedreaptă. Am găsit o soluție, un coleg loial în primul rând programului de guvernare și partidului, care nu merge la Palatul Victoria să își creeze acolo un pol de putere".

Dragnea a anunțat a doua propunere de premier!

 Sorin Grindeanu  Foto: pressalert.ro

Liviu Dragnea, președintele PSD, a anunțat miercuri seara cea de a doua propunere pentru funcția de prim-ministru al României.

"A fost un curent în ultimele zile, mii de mesaje primite care ne cereau să trecem la suspendarea președintelui. Avem o forță foarte puternică, majoritatea în Parlament. Puterea legitimă acolo trebuie să fie, nu în altă parte. Nu suntem iresponsabili să folosim această forță politică în a face rău sau în a tulbura această țară și viețile românilor", a spus inițial Liviu Dragnea.

Liderul PSD a menționat, apoi, că al doilea nume pe care colegii săi l-au înaintat a fost al său.

"A trebuit să decidem dacă facem altă propunere. A doua propunere, din partea colegilor, este să fiu eu. Dar eu am spus în campanie niște lucruri: nu vreau să obțin o funcție forțând o lege neconstituțională și nedreaptă. Am găsit o soluție, un coleg loial în primul rând programului de guvernare și partidului, care nu merge la Palatul Victoria să își creeze acolo un pol de putere. Am ales asta, acum, de a nu arunca țara într-o criză politică. Nu a fost o decizie foarte ușoară. În aceste condiții, am propus colegilor mei, după ce m-am consultat cu domnul Tăriceanu, ca propunerea noastră să fie Sorin Grindeanu", a completat Liviu Dragnea.

Cine este Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu a fost ministru al Comunicatiilor în Guvernul Ponta și este actualul președinte al Consiliului Județean Timiș. A fost deputat PSD de Timiș și președinte al Organizatiei Judetene a PSD Timiș și al PSD Timisoara. În perioada 2008-2012 a fost viceprimar al Timișoarei.

Sorin Grindeanu este născut în 5 decembrie 1973, la Caransebeş. Absolvent al Universităţii de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia Informatică (1992 - 1997), apoi, timp de un an, a urmat studii aprofundate, specializarea Baze de Date, Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia înformatică. În 1999 a avut o bursă Tempus pe o perioadă de 3 luni la Universitatea Bologna - Italia, în domeniul statistică socială, iar în 2001 a făcut specializări în domeniul : Educaţia adulţilor la Institutul für Erwahscnenbildung din Frankfurt - Germania, Universidade de Aveiro, Portugalia, Metropolitan Leeds University, Marea Britanie. În perioada octombrie 1998 - octombrie 2000 a fost preparator la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, apoi timp de un an a fost asistent la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, din noiembrie 2001până în ianuarie 2004 a fost director la Direcţia pentru Tineret şi Sport Jud. Timiş, în următorii trei ani a deţinut funcţia de director general adjunct la Delpack Invest SRL, timp de câteva luni, în 2008, a fost director SC Ahm Smart SRL, iar din iunie 2008 până la alegerea ca deputat a fost viceprimar la Primăria Timişoara.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de colectare deșeuri electrice și electronice în municipiul Botoșani, iată care sunt punctele de colectare!

astăzi, 18:41
26

De ce să predai spre reciclare deșeurile de echipamente electrice?Deșeurile electrice și electronice conțin pe de-o parte substanțe periculoase pentru mediu și sănătate și pe de altă pa...

Botoșănean prins la ieșirea din oraș conducând fără permis o mașină cu numere false!

astăzi, 18:11
40

În cursul zilei de luni,29 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani –Biroul Rutier au oprit pe Șoseaua Iașului din municipiul Botoșani un autoturism condus...

Alexandra Huțu: „Pentru cinstirea veteranilor de război, continuăm și în acest an Concursul de eseuri „Eroul de lângă mine” (Foto)

astăzi, 17:20
41

Concursul este destinat elevilor botoșăneni și urmărește valorificarea și transmiterea experiențelor veteranilor de război botoșăneni și ale familiilor acestora în conștiința elevil...