Componența Biroului Politic Municipal Botoșani al AUR s-a schimbat și nu prea (foto, video)

”Oameni buni, hai să terminăm cu aplauzele stradale!” – vicepreședinte AUR Botoșani.

Componența Biroului Politic Municipal Botoșani al AUR s-a schimbat și nu prea (foto, video)

Organizația județeană a Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) Botoșani a susținut joi, 16 noiembrie 2023, o conferință de presă, organizată la sediul județean din Centrul Istoric.

Deputatul AUR Radu Grădinaru a menționat faptul că zilele trecute a fost lansat, la nivel național, ”Polul suveranist”, prin alianța cu Partidul Republican, Alianța Național Țărănistă și Forța Identității Naționale.

Organizatorii au făcut referire la activitățile recente, desfășurate de formațiunea AUR la nivel local, printre care și alegerea unui nou Birou Politic Municipal.

Toți membrii AUR cu funcții de conducere sunt numiți de structura centrală

Vicepreședintele formațiunii AUR la nivel județean, Mihaela Stoiciuc, a precizat că, recent, a fost definitivată componența Biroului Politic Municipal, care, practic, a rămas aceeași, cu o singură schimbare, respectiv cooptarea lui Marian Voinescu, de profesie învățător, iar ca președinte a fost numit Ciprian Ignătescu, de 37 de ani, antreprenor din municipiul Botoșani, absolvent al Facultății de Drept și Administrație Publică din cadrul Universității Spiru Haret București.

Ceilalți vicepreședinți ai Biroului Politic Municipal sunt: Relu Chiriac, asistent medical generalist, Baur Alois, economist, Remus Dăscălescu, antreprenor în domeniul HoReCa și Mihai Sârbu, artist instrumentist, fost manager al Filarmonicii Botoșani.

Ciprian Ignătescu, posibil candidat AUR la alegerile de anul viitor pentru Primăria Botoșani

Listele cu propuneri pentru primării și consilii locale vor fi definitivate până la începutul lunii februarie a anului viitor,  iar Ciprian Ignătescu, poate fi candidatul AUR la alegerile de anul viitor pentru Primăria Botoșani, a afirmat vicepreședintele AUR Botoșani.

”În prezent peste 60% din comune sunt acoperite, în sensul că formațiunea AUR are reprezentare la nivel local, conducerea sperând la un grad de reprezentare, la nivel județean, de aproximativ 80% până anul viitor”, a mai precizat Mihaela Stoiciuc.

În ceea ce privește intenția de vot pentru alegerile de anul viitor, din datele transmise de la nivel central, urmare a sodajelor de opinie realizate în ultima perioadă de timp, formațiunea AUR este creditată la nivelul județului cu un procent de aproximativ 30%, susțin reprezentanții AUR.

”Noi trebuie să avem grijă să ridicăm acest prag, nu să dăm cu el de pământ, pentru că este foarte ușor să aluneci în partea de jos”, a afirmat Mihaela Stoiciuc.

Referitor la acțiunea intitulată ”Caravana patrioților”, de marți, 14 noiembrie, reprezentanții județeni ai AUR au explicat lipsa de susținători, din rândul botoșănenilor, prin faptul că ora aleasă de conducerea centrală, respectiv 14.30, a fost o oră la care cei mai mulți ”se aflau la serviciu”.

”Oamenii muncesc la ora respectivă. Este greu să scoți omul de la job și să îl aduci...Orarul nu l-am stabilit noi. A fost stabilit la nivel național, astfel încât Caravana să se poată deplasa eficient, în cât mai multe localități”, a afirmat Mihaela Stoiciuc.

”Oameni buni, hai să terminăm cu aplauzele stradale!”

Relu Chiriac, unul din vicepreședinții Biroului Politic Municipal al AUR, a afirmat, referitor la lipsa de interes a botoșănenilor pentru activități de genul ”Caravanei patrioților”, că nu este de acord cu astfel de acțiuni.

”Dacă îmi permiteți, referitor la caravană. Trăim în secolul XXI, iar propagarea informației nu trebuie să fie numai la nivel stradal cu hau-hau. Eu personal nu sunt de acord cu hau-hau. Dacă vreau să spun ceva, transmit. Sunt atâtea mijloace de a transmite o informație. A fost știre. Au fost prezentați oamenii (candidații) la nivel social media. Cine are de văzut, știe.Trebuie să fim prezenți acolo, să aplaudăm?”, a declarat Relu Chiriac.

”Oameni buni, hai să terminăm cu aplauzele stradale! Nu știu, nu sunt de acord. Cine are de știut cine este persoana respectivă află, citește. Serios acuma, ce vreți? Aplauzele alea, eu nu le suport. M-ați înțeles? Pupatul mâinilor. Nu aș face niciodată așa ceva,” a subliniat Relu Chiriac.

Organizația județeană a Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) Botoșani este condusă, în continuare, de Ariadna Cîrligeanu, împreună cu Mihaela Stoiciuc.

 

 

 




 

 

Spune-ne opinia ta