Incoerența, brand de țară

Incoerența, brand de țară

de Ciprian Mihali, filosof, profesor universitar:

Suntem una din țările cu cea mai scăzută rată a vaccinării din Europa (în jur de 25% cu ambele doze, în vreme ce media europeană depășește 50%).

În țara scepticismului neinformat, dar atoateștiutor, în care televiziuni private subvenționate generos cu bani publici duc campanii violente anti-vaccin, nu există nici măcar un singur caz de deces în urma vaccinului.

Suntem țara cu cele mai relaxate măsuri din Europa și una din cele mai relaxate țări din lume.

În același timp, avem un populism extremist și delirant care continuă să chițcăie că vrea eliberarea din teroarea sanitară a restricțiilor.

Suntem țara europeană cu cel mai mare număr de agresiuni sexuale asupra minorilor și cu mame minore.

În același timp, niște ticăloșite figuri intelectuale care au abandonat orice misiune rațională și-au găsit noua jucărie în nisip: educația sexuală înseamnă de fapt pornografie pentru minori și propagandă la tratamente și intervenții chirurgicale pentru schimbarea de gen.

În Grădina Maicii Domnului, dă-i românului mintea de pe urmă. Dar nu te grăbi să i-o dai, că se descurcă și fără ea. Mintea (a gândi cu capul tău și a gândi informat și cinstit) a devenit un accesoriu tot mai deranjant. Mergem pe minuni și pe noroc, e mai sigur.

De aceea au dispărut peste 800 de librării din țară, iar locul lor a fost luat de mii de case de pariuri în fiecare sat, la fiecare parter de bloc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Astăzi: FC Botoşani - FCSB, 1 decembrie – ora 19:00

astăzi, 14:04
113

Fără Mihai Teja, FC Botoșani caută o nouă victorie, în primul meci al lunii. FCSB, vicecampioana României, este adversara elevilor lui Mihai Ciobanu.Doar o înfrângere ...

(A) Căutăm profesor de programare la Algorithmics Botoșani

astăzi, 12:56
128

Dacă dorești să predai lecții de programare într-o manieră placută și distractivă unor copii cu vârsta cuprinsă între 6-17 ani, te invităm să faci parte din echipa noastr...

Președintele CJ, de Ziua Națională: „Fiecare dintre noi poate contribui la schimbarea cursului istoriei!”

astăzi, 12:17
69

Acum 104 ani s-a schimbat destinul poporului român prin Unirea tuturor provinciilor istorice într-un singur stat suveran și independent, iar ziua de 1 Decembrie a devenit cea mai importan...