Incoerența, brand de țară

Incoerența, brand de țară

de Ciprian Mihali, filosof, profesor universitar:

Suntem una din țările cu cea mai scăzută rată a vaccinării din Europa (în jur de 25% cu ambele doze, în vreme ce media europeană depășește 50%).

În țara scepticismului neinformat, dar atoateștiutor, în care televiziuni private subvenționate generos cu bani publici duc campanii violente anti-vaccin, nu există nici măcar un singur caz de deces în urma vaccinului.

Suntem țara cu cele mai relaxate măsuri din Europa și una din cele mai relaxate țări din lume.

În același timp, avem un populism extremist și delirant care continuă să chițcăie că vrea eliberarea din teroarea sanitară a restricțiilor.

Suntem țara europeană cu cel mai mare număr de agresiuni sexuale asupra minorilor și cu mame minore.

În același timp, niște ticăloșite figuri intelectuale care au abandonat orice misiune rațională și-au găsit noua jucărie în nisip: educația sexuală înseamnă de fapt pornografie pentru minori și propagandă la tratamente și intervenții chirurgicale pentru schimbarea de gen.

În Grădina Maicii Domnului, dă-i românului mintea de pe urmă. Dar nu te grăbi să i-o dai, că se descurcă și fără ea. Mintea (a gândi cu capul tău și a gândi informat și cinstit) a devenit un accesoriu tot mai deranjant. Mergem pe minuni și pe noroc, e mai sigur.

De aceea au dispărut peste 800 de librării din țară, iar locul lor a fost luat de mii de case de pariuri în fiecare sat, la fiecare parter de bloc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
550

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
121

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
76

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...