Cum ar fi Botosanii fara ei? Mai plictisitor si, cu siguranta, fara sare si piper!

Cum ar fi Botosanii fara ei? Mai plictisitor si, cu siguranta, fara sare si piper!

Provinciali sau tributari unui sistem centralizat, importand de la Bucuresti modele din toate categoriile sociale si profesionale, parca nu mai suntem dispusi sa ne acceptam unii pe altii in aceeasi ograda.

Singura categorie care, de la an la an, devine tot mai bine inchegata, structurata si capabila de sacrificii bazate pe interese comune pare sa fie clasa politica, ale carei reguli, insa, tot de la Bucuresti rasar si stralucesc.

Mai exista, insa, o categorie care se diferentiaza de restul prin atitudine, deseori corectitudine, alteori solicitudine, dar, in cea mai mare parte, un grup de oameni capabili sa discearna, sa impuna sau sa dispuna o anumita conduita in societate. Este vorba despre oamenii din presa.

In ultimii 15 ani, presa locala s-a dezvoltat destul cat sa ofere varfuri, oameni care s-au specializat intr-un domeniu deloc usor, niciodata comod si, mai ales, totdeauna riscant. In Botosani, chiar daca ne este greu sa recunoastem, presa a ramas intr-un provincialism constructiv uneori, de cele mai multe ori frustrant.

Insa, dincolo de frustrari si inhibitii, ziarele, televiziunile, radiourile locale au format oameni de calitate, nu putini fiind selectati in diverse institutii de prestigiu ale judetului. Iar aparitia unei noi televiziuni, Tele M, are rolul de a ridica stacheta profesionala la un nivel greu de atins de alte televiziuni, chiar cu experienta.

Rostul acestui articol este acela de a indemna la respect fata de oamenii care, de-a lungul timpului, si-au facut meseria cu decenta, dar, mai ales, au rezistat in acest domeniu, devenind personaje ale unui cotidian urban dominat de confuzii electorale, sociale, administrative.

De aceea, jurnalistul, daca nu ar fi existat, el ar fi trebuit inventat. Altfel, tot ce am pomenit mai sus ar fi lipsit de viata, ca un scenariu care se scrie constiincios in fiecare clipa, dar care nu se joaca niciodata.

As aminti in mod special jurnalistii care construiesc, ale caror subiecte se inscriu, fara sa exageram, in randul celor care, in timp, vor constitui istoria culturala, sociala, economica a Botosanilor: Florentin Florescu, Ioan Rotundu, Diana Florescu, Anca Nechita, Virginia Constantiniu, Gina Poenaru, Carmen Moraru.

Un proiect nou, daca va rezista, tinde sa devina el insusi istorie prin formatul inedit, deopotriva interesant, Taverna de la Tele M, Radu Dorulet parand sa aiba, pana acum, tot ce ii trebuie pentru a conferi calitate unei emisiuni care are meritul de a nu se fi transformat, dupa doua saptamani de la difuzare, intr-un club al ideilor fara rost. Este pentru prima data in istoria Botosanilor cand oamenii din cultura ies la iveala, oferindu-ni-se ocazia de a urmari, intr-un format generos si relaxant, si alt gen de presa.

Nu mai putin importanti sunt jurnalistii de teren, care dovedesc obiectivitate in relatarea subiectelor, ale caror demersuri jurnalistice au stat la baza unor masuri sociale benefice botosanenilor: Sebastian Ghiorghiu, Razvan Sauciuc, Cristi Lupascu, Tudor Chiriac, Razvan Constantin, dar si multi altii.

Vom reveni, aducandu-va in atentie oameni din presa locala, cu realizarile, emotiile si convingerile lor.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
535

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
208

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
162

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...