Un iubit preot din Botoșani împlinește venerabila vârstă de 74 de ani! La mulți ani!

Zeci de mesaje și gânduri bune au fost transmise de credincioșii care l-au cunoscut pe îndrăgitul preot.

Preotul Constantin Zăiceanu s-a născut în data de 13 august 1950 în localitatea Zăicești, comuna Bălușeni, județul Botoșani. Începând cu 1 mai 1998 și până în 2017, a activat ca preot paroh la Parohia ”Adormirea Maicii Domnului” din Stăuceni, rămânând până astăzi în memoria oamenilor.

De-a lungul vieții, pr. Constantin Zăiceanu a desfășurat și o bogată activitate didactică, fiid numit și director al Seminarului din Botoșani.

Cu bucurie, astăzi ne aducem aminte la zi aniversară de cel ce ne-a păstorit între anii 1998-2017, părintele profesor Constantin Zăiceanu, la împlinirea vârstei de 74 de ani.

La mulți ani binecuvântați!”, au transmis reprezentanții Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Stăuceni.

Preot Constantin Zăiceanu este absolvent al Facultăţii de compoziţie - muzicologie, secţia profesor de muzică vocală, din cadrul Conservatorului „George Enescu“ din Iaşi, cât şi al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“.

Pe 1 septembrie 2014, părintele Zăiceanu prelua conducerea Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sf. Gheorghe“ din Botoşani. Pr Constantin Zăiceanu era atunci titular al disciplinei Muzică Liniară şi Ansamblu Coral în cadrul seminarului botoşănean.

Părintele a primit, de-a lungul timpului, mai multe distincţii, printre care titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Botoşani, distincţia de iconom stavrofor, Diploma de vrednicie din partea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Diploma „Stephanus Magnus“ din partea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, cu ocazia sfinţirii Bisericii „Izvorul Tămăduirii“ din filia Silişte. În calitate de profesor, a realizat o activitate deosebită, coordonând formaţii artistice corale, vocal-instrumentale şi instrumentale cu care a obţinut numeroase premii la nivel judeţean şi naţional, apreciate de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani.

A fost profesor coordonator al Corului „Biruitorii“ al Seminarului Teologic „Sf. Gheorghe“ Botoşani, susținând în fiecare an concerte cu prilejul celor două sărbători mari ale creştinătăţii - Naşterea şi Învierea Domnului. De asemenea, a coordonat grupul vocal folcloric „Doruleţul“. Între anii 1998-2012 a fost metodist al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, îndrumând activitatea profesorilor de religie din judeţul Botoşani pentru obţinerea gradelor didactice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anunț de la AJPIS Botoșani: Persoanele cu nevoi speciale vor lua banii începând de mâine!

astăzi, 18:40

Suma totală platită este  de 10.764.955  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Indemnizația lunară acordată persoanei cu handicap grav - Bugetul personal c...

Concert de deschidere a Stagiunii 2024-2025 a Filarmonicii botoșănene, la Casa Memorială „George Enescu” din Liveni!

astăzi, 18:00

În programul concertului figurează: - Rapsodia Română nr. 2 în Re major Op. 11 de George Enescu - Concertul pentru clarinet și orchestră nr. 1 de Karl Maria von Weber - ...

Sepsi - FC Botoșani mâine, de la ora 18:00

astăzi, 17:32

Sepsi primește mâine vizita celor de la FC Botoșani în etapa cu numărul 9 din Superligă. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Sepsi! Înaintea partidei de mâine sea...