IOAN DOROFTEI - Cariera impresionanta a unui specialist in robotica!

IOAN DOROFTEI - Cariera impresionanta a unui specialist in robotica!

IOAN DOROFTEI

Ioan Doroftei s-a nascut pe 24 august 1962 la Baluseni, in judetul Botosani. A urmat Scoala Generala din comuna Baluseni, in perioada 1968-1976, dupa care a absolvit, in 1980, Liceul Industrial Electrocontact Botosani.

Sase ani mai tarziu finalizeaza Facultatea de Mecanica a Universitatii "Gh. Asachi" Iasi, ca sef de promotie pe tara, la aceeasi institutie obtinand si gradul de doctor, cu tema "Cercetari teoretice si experimentale asupra unor mecanisme din structura robotilor".

"Am inceput ca inginer mecanic in cadrul Intreprinderii de Masini-Unelte Suceava, lucrand ca proiectant in Atelierul de Proiectare Constructiva. In anul universitar 1986-1987 am fost cadru didactic asociat la Facultatea de Inginerie Mecanica a Universitatii "Stefan cel Mare" Suceava. In octombrie 1989 m-am transferat prin concurs la Intreprinderea Mecanica pentru Agricultura din Botosani, unde am desfasurat activitate de proiectare, iar in iunie 1990 am plecat la Intreprinderea Mecanica Roman, judetul Neamt", marturiseste Ioan Doroftei intr-o prezentare.

In acelasi an, in toamna, primeste o oferta pentru o pozitie de asistent universitar la Universitatea Tehnica "Gh. Asachi" Iasi, Facultatea de Mecanica, la viitoarea Catedra de Teoria Mecanismelor si Robotica. Ocupa, in cadrul acestei catedre, pozitia de Sef lucrari, Conferentiar universitar si Profesor universitar.

In anul universitar 1997-1998 activeaza si in calitate de cadru didactic asociat la Facultatea de Bioinginerie Medicala, la Universitatea de Medicina din Iasi.

Beneficiaza in 1995 de un stagiu la Universite Libre de Bruxelles, Departamentul de Inginerie Mecanica si Robotica, prilej cu care a dezvoltat structura mecanica a unui robot pasitor de mici dimensiuni (numit IOAN).

Dupa mai multe stagii de pregatire, revine in tara in ianuarie 2002, unde incepe dezvoltarea unui mic laborator de robotica, pentru activitati didactice si de cercetare, in cadrul catedrei de Teoria Mecanismelor si Robotica din Universitatea Tehnica "Gh. Asachi" Iasi.

Vara anului 2002 o petrece la Academia Militara Regala Bruxelles, in calitate de consultant extern la Laboratorul de Mecatronica si Robotica. 

Au urmat apoi, anual, numeroase stagii la Academia Militara si la Universitatea Tehnica din Kaiserslautern, Germania.

Prof.univ.dr.ing. Ioan Doroftei este autor si coautor al mai multor articole, publicate in reviste din tara si strainatate, sau in volume ale unor manifestari stiintifice consacrate, cele mai multe in domeniul roboticii.

Munca de cercetare depusa de-a lungul anilor in domeniul roboticii atat in universitatea ieseana cat si in strainatate il recomanda pe prof.univ.dr.ing. Ioan Doroftei drept unul dintre cei mai avizati specialisti din Romania. Spiritul sau inovator, dar si viziunea asupra roboticii, ii vor oferi pe mai departe, fara indoiala, satisfactii profesionale nebanuite inca.  
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
21

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
302

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
176

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...