VIDEO Cum ieși din zapadă dacă nu ai lopată?

VIDEO Cum ieși din zapadă dacă nu ai lopată?

Zapada ți-a făcut o bucurie și ți-a blocat mașina, iar utilajele de deszăpezire au desăvârșit opera, ridicând în jurul mașinii un zid de nepătruns? Trebuie să știi că poți scoate mașina din nămeți chiar și fără să dai la lopată. Trebuie însă să fii perseverent și să fii gata să sacrifici discul de ambreiaj pentru asta.

Anvelopele de iarnă moderne fac minuni pe zapada, și nu mai este imposibil să scoți mașina din nămeți fără ajutorul lopeții sau a vecinilor binevoitori. O demonstrează bărbatul din videoclipul de mai jos, care la început pare înrolat într-o misiune imposibilă. Și totuși, până la urmă o scoate la capăt. Cum reușește?

Este important să nu bruschezi ambreiajul, pentru că rotirea roților în gol nu te va scoate din zapada, ci doar o va topi și transforma în gheață – end of story. Poate fi de ajutor să desumfli ușor anvelopele, pentru a crește suprafața de contact. Mișcă mașina ușor și crește tempo-ul treptat.

Încearcă să balansezi mașina înainte și înapoi pentru a-ți face loc să ieși. Cu cât spațiul de manevră eliberat este mai mare, cu atât șansele de reușită sunt mai mari. Fii totuși pregătit să sacrifici ceva în acest proces: ambreiajul se va uza rapid la pornirile repetate din zapada. De asemenea, e posibil ca ornamente sau panouri de protecție de sub caroserie să se rupă în contact cu zăpada întărită.

Și acum, priviți o demonstrație. Pare că nu va reuși niciodată, și totuși…

auto-bild.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...