De ce merită să te muţi într-o clădire nouă!

Piaţa imobiliară din Botoşani a cunoscut o dezvoltare în ultimii ani şi botoşănenii au în prezent mai multe opţiuni când vine vorba de achiziţia unei locuinţe. Un apartament reprezintă o investiţie pe termen lung, iar experţii înclină către tehnologiile actuale disponibile pe piaţă şi aplicate la noile construcţii.

De ce merită să te muţi într-o clădire nouă!

Apartamentele din blocurile noi sunt o soluţie din ce în ce mai viabilă pentru botoşăneni, în condiţiile în care diferenţa de preţ dintre un apartament nou şi unul vechi nu este atât de semnificativă ca în alte oraşe. 

Specialiştii din domeniu spun că, în primul rând pentru construcţiile noi, normativele tehnice în vigoare sunt mult peste cele utilizate în proiectarea blocurilor vechi. 

Prin modificările aduse STAS-urilor şi normativelor în perioada anilor 1978 – 2013, valoarea forţelor seismice de proiectare a clădirilor creşte continuu şi, prin urmare, nivelul de siguranţă seismică actuală este superior cerinţelor reglementării iniţiale, valoarea acceleraţiei de vârf crescând semnificativ (>25%).

În general, durata de viaţă a unei clădiri este cuprinsă între 50 şi 100 de ani, în funcţie de diverşi factori, cum ar fi materialele de construcţie folosite, tipul de structură, cât şi influenţa factorilor externi, cum ar fi cutremurele. Pe perioada de viaţă, o construcţie este supusă la diverse acţiuni exterioare, apărând fenomene ca: oboseala, coroziunea, oxidarea sau carbonatarea. 

“Construcţiile noi, în comparaţie cu cele vechi, n-au trecut prin fenomenele specificate mai sus. Materialele utilizate n-au suferit fenomenele de oboseală, sunt la capacitate maximă, şi la un fenomen exterior extrem (cutremur, furtună, inundaţii, ploi averse) se vor comporta mai bine. Ca un exemplu din viaţa curentă, în medicină fenomenul de oboseală este asociat persoanelor în vârstă sau persoanelor ce au depus un efort considerabil”, precizează ing. proiectant Andrian Alexandru, membru al Asociaţiei Inginerilor Constructori Proiectanţi de Structuri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Strigătul disperat al unui botoșănean care vrea să își salveze copilul. ”Atunci am descoperit inflamația de pe cerebel…”

astăzi, 12:46
113

”Pe 1 ianuarie fiind la Botoșani în vizită la părinții mei, ne-am internat la spital acolo, unde a stat o săptămână făcându-i-se diferite investigații cu rezultatele a...

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
99

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
55

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...