Grupul de firme FORMENS: noi direcții de business pentru Botoșani. Investiție importantă în Darabani

Grupul de firme FORMENS: noi direcții de business pentru Botoșani. Investiție importantă în Darabani

Un moment important în dezvoltarea Grupului de Firme Formens (GFF) s-a adus în atenția publică joi, 18 iulie a.c., prin anunțarea planului de dezvoltare a grupului, pentru perioada 2019-2022. La eveniment au luat parte membri ai boardului grupului: Gerard Losson – Founder& și CEO - Grupul de Firme FORMENS, Marius Gradinaru - Director financiar - Grupul de Firme FORMENS, Laurent Fraioli – Managing Partner – DELAGRAVE Franța, dl. Corneliu Scutariu – Managing Partner – UNIQUE RESIDENCE, fiind prezent și dl. Valeriu Iftime – Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani.

Gerard Losson, fondatorul companiei, a prezentat invitaților realizările și planul de dezvoltare a grupului, investițiile în tehnologie, precum și în procesele de organizare a producției care au făcut din GFF un lider al industriei producătoare de costume din România, clasându-se în ultimii ani în topul companiilor mari din Romania și Europa din sectorul confecțiilor.

Motivați de provocările industriei, schimbările din zona macroeconomică la care ne raportăm, precum și climatul social din comunitățile unde prezența grupului de firme se face simțită, GFF și-a urmat strategia de diversificare stabilită la nivelul companiei, conducându-și activitățile spre 3 mari linii de business:

Industria confecțiilor – pe segmentele MTM (MadeToMeasure) și RTW (ReadyToWear) – prin extinderea locațiilor și volumului de producție, dar și achiziționarea unei companii lider al pieței de retail din Germania (segmentul MTM)

Dezvoltare imobiliară – conceptul de succes confirmat sub brandul UNIQUE Residence în Botoșani va fi dezvoltat în Iași și Focșani, sub coordonarea lui Corneliu Scutariu.

Industria producătoare de mobilier – o investiție nouă în orașul Darabani, sub patronajul lui Laurent Fraioli – Director General - Delagrave Franța.

PROVOCARI IN INDUSTRIA CONFECTIILOR SI SOLUTIILE GRUPULUI DE FIRME FORMENS

Investitii masive in tehnologie, manufactura in fabrici moderne si informatizate 4.0 din Botosani, Dorohoi, Ucraina (Berdichev), cu o dezvoltare atata pe orizontala cat si pe verticala, GFF a a juns la o cifra de afaceri de 74 mil EUR, cu peste 350 de clienti activi din 32 de tari, in locatiile Formens lucrand in acest moment peste 2000 de angajati directi, carora li se adauga alti 2000 de lucratori in fabrici partenere din Ukraina si Moldova.

“În ultimii ani, piața confecțiilor la nivel mondial a cunoscut transformări majore, impactate și de politicile economice și sociale prin care Romania trece în ultima perioadă. Dacă în ultimii ani, o analiză macro la nivel pieței franceze (prima piață de desfacere a
companiei) ne spune că vânzările de haine au scăzut cu 15%, suprafața comercială (de expunere) a crescut cu 16%, iar vânzările prin internet au ajuns la 20%. Se conturează astfel un obicei de consum schimbat al cumpărătorilor, sectorul vestimentar poziționându-se în pierdere, clienții din piața de retail fiind afectați de aceste schimbări.

Pe de altă parte, creștere a costurilor de producție mai mare decât creșterea productivității în sectorul confectților din România, duce la diminuarea competitivității companiilor românești la nivel internațional în acest sector, generând astfel un efect de foarfece: diminuarea pieței, combinată cu creșterea costurilor. De la Est la Vest și de la Sud la Nord, piața confecțiilor din Europa a reacționat, iar GFF a fost provocat să reacționeze pentru găsirea unor soluții de business, pe măsura poziției ocupate în acest sector”, declara fondatorul grupului de firme, Gerard Losson.

Achizitia pachetului majoritar de acțiuni al unuia din liderii pieței de retail din Germania – pe sectorul MTM, cu o tradiție în domeniu de peste 70 de ani și cu un nivel al vânzărilor actuale de peste 20 mil eur/an este unul dintre pașii importanți ai strategiei de dezvoltare pe vertical. Această investiție va asigura grupului de firme FORMENS stabilitate și menținerea tuturor
locurilor de muncă în Botoșani și Dorohoi.

În cifre: Dacă anul 2018 s-a încheiat cu o CA de 74 mil. euro (din care 10 în sectorul MTM), se estimeaă că în 2019 se va menține același nivel al CA, iar pentru anul 2020 obiectivele financiare ale Formens sunt: CA de 90 mil eur, prin dublarea volumului de vânzări MTM, direcție de business care va genera un număr de 450 de bucăți costume la comandă per zi, vândute în peste 30 de țări, reprezentând 33 % din CA (2020) – 30 mil EUR.

În continuare, Gerard Losson a prezentat cea de-a doua linie de business, EXTINDERE A CONCEPTULUI MadeToMeasure (MTM) în zona de Real Estate, sub brandul UNIQUE Residence, ca o evoluție naturală, bazată pe aceleași valori comune ale Grupului de Firme FORMENS.

Aprecierile pozitive ale proiectelor Unique Residence din Botoșani (cele din Aleea Pinului, Izvoarelor, Calea Națională, Gen. Avrămescu și, mai nou, cel din strada Marchian), au condus în mod natural la dezvoltarea acestui concept, prin investiții în Iași și Focșani. Inspirați de colaborarea cu prestigiosul centru de cercetări arhitecturale CERAU din Belgia, dezvoltatorul
acestui proiect, grupul de firme FORMENS propune locuitorilor din aceste orașe, sub dezideratul Made To Measure Apartament, spații de locuit pe măsura fiecărui client.

În cifre, vorbim despre un număr de 140 de apartamente vândute până în prezent și despre alte peste 400 de apartamente în curs de realizare în cadrul celorlalte proiecte rezidenţiale ale grupul de firme FORMENS, sub brandul UNIQUE Residence, dezvoltate în municipiile Botoșani, Iași și Focșani.

INVESTIȚII MAJORE ÎN INDUSTRIA PRODUCĂTOARE DE MOBILIER
Cea de-a treia și cea mai nouă direcție de business a fost prezentată de Laurent Fraioli – Managing Partner – DELAGRAVE Franța, cel care va coordona dezvoltarea noii investiții din Darabani, județul Botoșani.

Un element cheie al strategiei viitoare este diversificarea activităților printr-o investiție foarte importantă în sectorul producției de mobilier, aceasta concretizându-se prin achiziția unui pachet majoritar de acțiuni a unuia dintre cei mai importanți jucători pe piața producției de mobilier școlar din Franța: compania DELAGRAVE, cu o tradiție din 1865, achiziție care va avea ca efect dezvoltarea în orasul Darabani a unei investitii de 4,75 mil euro, într-o facilitate modernă de producție de mobilier, în perioada 2019-2021, ce va genera peste 60 de locuri de muncă fixe și 60 pentru sezonieri.

O fabrică cu un grad mare de automatizare, tehnologie de ultimă generație și o productivitate ce va determina un export de 100% a producției, în Franța, unde compania vizează ocuparea poziției de lider în domeniul producției de mobilier școlar, obiectivul pentru următorii 5 ani fiind dublarea cifrei de afaceri de la 20 la 40 milioane de euro”, a declarat Laurent Fraioli.

În încheiere, Gerard Losson a transmis noul obiectiv al Grupului de Firme Formens: prin dezvoltarea structurată și prin extinderea noilor direcții de business, susținute de aplicarea strategiei de diversificare, se urmărește ca în 2020 grupul să atingă o cifră de afaceri consolidată de 120 milioane euro.













 



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
71

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
81

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
81

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...