Tiparul de pantaloni, mașina de cusut, manechinul... ce nu trebuie să lipsească dintr-un mic atelier?

Tiparul de pantaloni, mașina de cusut, manechinul... ce nu trebuie să lipsească dintr-un mic atelier?

Dacă la începuturile umanității hainele reprezentau o necesitate, având scopul principal de a-i apăra pe oamenii primitivi de frig iarna, odată cu evoluția ele s-au transformat și au devenit un fel de declarații ale caracterului, gusturilor, personalității și poziției sociale ale celui care le poartă.

Atât micile ateliere de confecții, cât și marile fabrici, cunosc acest dublu rol al articolelor vestimentare, cel practic și estetic, și de aceea investesc constant în produse de calitate. Un simplu tipar de pantaloni sau unul de fustă cloș, o mașină performantă de cusut, poate cu funcție integrată de brodare, un manechin de croitorie reglabil... toate sunt elemente care pot face diferența între haine chic și haine banale.

În continuare hainele ne apără de frig, însă este important în egală măsură să fie comode, să arate bine și, preferabil, să aibă acel ceva care să dezvăluie unicitatea față de semenii noștri. Nu este de mirare că din ce în ce mai multe persoane caută haine unicat, în care să se simtă bine și care să le reprezinte personalitatea unică! Indiferent dacă te hotărăști să îți amenajezi un mic atelier la tine acasă, ori să faci o afacere din acest hobby, ar trebui să știi care sunt produsele cele mai de ajutor, acelea care nu ar trebui să lipsească dintr-un atelier. Dar să le luăm pe rând.

Un model performant de mașină de cusut – de nelipsit din atelier

O mașină de cusut bună este pilonul principal al unui atelier de croitorie, fie el mic sau mare. Indiferent dacă îți dorești o mașină de cusut ieftină sau ai un buget mai mare, ar trebui să ții cont de două aspecte: să fie o mașină de cusut durabilă în timp, care să nu te lase la greu, și să ofere mai multe funcții, spre exemplu coaserea unui fermoar ascuns sau a unui tiv îngust, ori posibilitatea de a surfila.

În acest caz, o mașină de cusut profesională este alegerea potrivită. Poți alege dintre modelele de mașini de cusut electrice, care oferă mai multe tipuri de aplicații utilitare, pe cea care este mai potrivită pentru activitatea pe care o desfășori.

De la tiparul de pantaloni, la cel de rochie – de ce sunt necesare

Dacă nu ai foarte multă experiență în croitorie, sau dacă vrei să faci un obiect vestimentar mai complex, ai nevoie de un tipar de croitorie. Pentru început vei avea nevoie de un tipar de pantaloni bărbați, unul pentru pantaloni de femei, un tipar pentru rochie sau fustă și de un tipar pentru bluză.

Un tipar conține o coală de hârtie pe care sunt desenate părțile componente ale articolului de îmbrăcăminte ales și un manual cu instrucțiuni. Ai nevoie de un astfel de produs pentru a putea tăia și coase cu precizie părțile componente ale unui obiect vestimentar, astfel încât să nu se strecoare erori ce pot influența negativ rezultatul final.

Rezultate impecabile cu un manechin de croitorie reglabil

Un alt obiect foarte important într-un atelier de croitorie este un manechin clasic sau reglabil, care îți va fi de mare ajutor la conceperea unor haine mai complexe.

Dacă alegi un model reglabil, îl poți folosi în același timp și la modificarea măsurătorilor în funcție de dimensiunile persoanei care urmează să achiziționeze obiectul vestimentar pe care îl creezi. În plus, hainele pe care le concepi arată mult mai bine pe un manechin, iar acest lucru crește șansele ca ele să fie cumpărate mai repede.

Alte produse necesare unui atelier de croitorie

Pe lângă cele enumerate mai sus, mai ai nevoie în atelier de o serie de produse și accesorii precum:

  • mașină de brodat;
  • masă de călcat profesională;
  • ațe de diverse culori;
  • ace de mai multe mărimi;
  • centimetru și riglă;
  • foarfeci pentru croitorie;
  • cutii și coșuri, utile la organizarea și depozitarea accesoriilor etc.

Unde poți găsi toate aceste produse profesionale, la prețuri corecte? În magazinul online Bro Rom! Bro Rom este principalul furnizor de mașini de cusut Brother în România, oferind garanția unor produse fără probleme în funcționare, consiliere pentru achiziționarea mașinii potrivite și posibilitatea de plată în rate cu card bancar.

 

Spune-ne opinia ta