Corporate yoga: Cum impactează stilul de viață al angajaților rezultatele companiei?

Corporate yoga: Cum impactează stilul de viață al angajaților rezultatele companiei?

Ei bine, chiar dacă studiile nu sunt încă suficient de avansate, cercetătorii, atât cei americani, cât și cei europeni, au început să acorde mai multă atenție studiilor privind impactul stării de bine a angajaților asupra rezultatelor de business ale companiei, dar și celor ce privesc efectele practicării de yoga la birou.

Ceea ce se poate observa însă până la acest moment este faptul că, în goana după rezultate profesionale cât mai bune, foarte mulți tineri neglijează alimentația, mișcarea, relaxarea, echilibrul între timpul investit la job și cel investit în viața privată. Unii dintre aceștia ajung să consume prea mult alcool, tutun, substanțe interzise sau medicamente, în încercarea de a se relaxa. Aceste acțiuni ajung să crească incidența bolilor în corpul fizic, boli precum: diabetul, bolile de inimă sau de plămâni, dar și afecțiuni mentale cum ar fi anxietate, depresie, burnout, tulburări alimentare, dependențe etc., iar numărul concediilor medicale începe să crească.

“Work-life balance” este un subiect de actualitate și pe piața muncii din România. Specialiștii în HR dezbat din ce în ce mai intens problemele legate de motivare, engagement și wellbeing ale angajaților, din dorința de a identifica cele mai eficiente programe pentru a îmbunătăți viața și productivitatea angajaților din companii.

Statisticile în România arată faptul că numărul concediilor medicale crește de la un an la altul. 

Pe de altă parte, unele companii sunt chiar nevoite să găsească soluții flexibile pentru a le permite angajaților fie să lucreze parțial de acasă, fie chiar să lucreze permanent remote o perioadă mai lungă de timp, de la câteva luni până la 1 an.

De ce ar ajuta practica de yoga la birou în rezolvarea acestui dezechilibru între viață și muncă?

Practica în sistemul Nirvana Yoga este una completă în sensul în care aduce beneficii practicantului atât la nivel fizic, cât și mental și sufletesc.

Practica de corporate yoga:

  • aduce echilibru pentru funcționarea optimă a sistemelor de organe din corp și îmbunătățește starea fizică a angajaților;
  • acționează asupra sistemului nervos și ajută la relaxare profundă. Acest lucru crește capacitatea de concentrare, dar îmbunătățește și relațiile și comunicarea între colegi;
  • crește nivelul de energie pentru a sprijini procesul de dezvoltare personală, creșterea stimei de sine și a capacităților intelectuale.

Profesorii Nirvana Yoga pot susține clase de yoga antistres, yoga pentru începători, terapie pentru spate, meditație, respirație etc.

Programul claselor ar trebui să fie parte a unui program de wellbeing pe termen lung, gândit de către profesori împreună cu reprezentanții de HR din companii, în baza statisticilor interne legate de starea de sănătate a angajaților precum și numărul concediilor medicale și de odihnă. Lipsa unui program coerent integrat și adaptat nevoilor companiei poate face din clasele de yoga la birou doar un alt beneficiu pe care angajații îl primesc de la companie, dar nu îl valorifică.

Ceea ce se poate observa în cele mai multe dintre companii este faptul că angajații nu ajung să profite de pe urma beneficiilor oferite: nu merg la sală, nu merg la controalele medicale periodice etc. De aceea un astfel de program de wellbeing are nevoie și de o perioadă de implementare monitorizată, în care angajații să se familiarizeze cu practica, să îi simtă beneficiile, să înceapă să implementeze și să schimbe comportamente.

Programele Corporate Yoga propuse de studiourile Nirvana Yoga sunt variate:

  • Program de clase de yoga săptămânale la sediul firmei;
  • Evenimente și workshopuri de yoga și alimentație sănătoasă;
  • Teambuilding-uri de 1 zi în București și Cluj;
  • Corporate yoga retreats – programe complexe de 2/3 zile care includ clase de yoga, meditație, tehnici de relaxare, workshop-uri și seminarii de nutriție.

Cum accesăm programele Nirvana Yoga? Studioul Nirvana Yoga se află pe Strada Batiște nr. 28, Sector 2, București. Pentru detalii suplimentare, puteți vizita nirvanayoga.ro/corporate, puteți suna pentru a stabili o întâlnire la sediul Dumneavoastră la telefon 0733756897 sau puteți scrie pe email yogi@nirvanayoga.ro.

(P).

 

Spune-ne opinia ta