Am picat examenul auto. Ce trebuie facut pentru evitarea acestei situatii

Am picat examenul auto. Ce trebuie facut pentru evitarea acestei situatii

Obtinerea permisului auto este in prezent departe de a fi considerata un moft. Azi, permisul auto reprezinta o necesitate, inclusiv in cazul unor job-uri a caror practicare necesita deplasarea pe teren. Pentru obtinerea permisului auto este necesar sa se efectueze cursurile unei scoli de soferi si, ulterior, sa se sustina un examen, ne spune auto-bild.ro.

Examenul auto include doua parti: o proba teoretica si, in situatia in care cursantul o trece, urmeaza proba practica. Parerea celor mai multi este ca prima proba, cea teoretica, este cu mult mai dificila decat cea de a doua. Bineinteles ca ambele probe necesita o atentie deosebita, materializata in studiu si seriozitate.

Permisul auto se dovedeste uneori imposibil de obtinut

 

Exista persoane care nu pot obtine permisul auto din cauza unor boli, precum unele afectiuni oculare (miopie avansata etc), tulburari ale ritmului cardiac, infarct miocardic, scaderea glicemiei, diabet manifestat cu crize frecvente, afectiuni neurologice grave (epilepsie), tulburari mintale grave (retard psihic sever etc.) si, nu in ultimul rand, nu pot obtine permis auto alcoolicii si consumatorii de droguri.

 

Cauzele pot fi urmatoarele:

Lipsa unei pregatiri temeinice;
Neatentia in timpul probelor – teoretica sau practica;
Lipsa timpului liber pentru invatarea legislatiei rutiere.

Sfaturi pentru invatarea legislatiei rutiere

2.1. Parcurgerea Codului Rutier. Codul Rutier trebuie citit cel putin o data inainte de a se trece la chestionarele de pe www.i-drpciv.ro. Legislatia se citeste cu atentie si se subliniaza acele pasaje mai dificil de retinut, in ideea de a reveni la ele pentru o asimilare corecta a informatiei.

2.2. Comunicarea cu instructorul. Orice nelamurire trebuie discutata cu instructorul auto. Intrebarea fara raspuns poate ridica probleme in timpul examenului auto.

2.3. Rezolvarea a cat mai multe chestionare auto. Rezolvarea a cat mai multe chestionare drpciv asigura sansele de promovare a probei practice din timpul examenului auto. Se recomanda parcurgerea a 10-20 teste auto consecutiv, iar daca rezultatul acumulat este de cel putin 22 de puncte per chestionar, promovarea examenului teoretic poate fi considerata o certitudine.

2.4. Repetarea chestionarelor drpciv. Este recomandat ca un chestionar cu raspunsuri gresite sa se repete dupa rezolvarea unui set de alte 10-20 chestionare.

2.5. Se va evita oboseala. Studiile stiintifice au demonstrat ca o persoana care se odihneste suficient asimileaza mult mai usor informatia. 8 ore de somn se pot dovedi esentiale si in acest caz.

Greseli de evitat in timpul probei teoretice

3.1. Inchiderea unitatii centrale a calculatorului. Bineinteles ca acest lucru nu se face intentionat, insa neatentia poate duce la acest aspect nedorit. Fie se atinge butonul pentru oprire, fie se scoate cablul de alimentare, practica a demonstrat ca se pot intalni astfel de situatii. Programul se va intrerupe, iar persoana examinata nu va putea continua proba practica.

3.2. Tentativele de frauda. Fie ca incearca sa copieze, fie ca incearca sa ajute un alt examinat, camera web din dreptul calculatorului va inregistra aceste tentative si sanctionarea persoanei respective consta in respingerea sa din cadrul probei practice.

3.3. Lipsa concentrarii. Este esential sa se citeasca corect intrebarile si de-abia apoi sa se raspunda la acestea.

3.4. Neatentia. Pentru a se evita inregistrarea a doua impulsuri de catre calculator, se raspunde la intrebare pentru a se trimite, apoi se asteapta 5-10 secunde pentru trimitere. In niciun caz nu se apasa de doua ori pe trimiterea raspunsului, pentru ca este posibil ca a doua apasare sa fie luata de catre sistem drept raspunsul la urmatoarea intrebare.

Greseli de evitat in timpul probei practice

4.1. Afisarea unei stari de nervozitate. Persoana examinata vorbeste urat la adresa celorlalti participanti la trafic, bruscheaza comenzile etc.

4.2. Neatentia. Persoana examinata nu pastreaza distanta regulamentara fata de alti participanti in trafic, franeaza brusc din cauze lipsite de obiectivitate, nu se asigura corect etc.

Examenul picat impune o alta examinare

Daca proba practica a fost picata, persoana ar trebui sa se pregateasca pentru o noua incercare. In aceasta situatie se impune o perioada de asteptare de 15 zile calendaristice pentru proba teoretica si 4 zile pentru proba practica. In toata aceasta perioada, persoana in cauza trebuie sa reciteasca Codul Rutier si sa completeze din nou chestionare auto. Reprogramarea se face direct la ghiseul de reprogramari. Pe de alta parte, daca persoana in cauza a picat proba practica, va trebui sa mearga la doua saptamani dupa primul examen la directia de permise de care apartine. Va fi necesar de platit o taxa de examinare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...