Secretarul unei primării din Botoșani a fost condamnat la doi ani de închisoare!

Magistrații l-au condamnat la închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Secretarul unei primării din Botoșani a fost condamnat la doi ani de închisoare!

Anton Petru, fost secretar al Primăriei comunei Frumușica, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

Soluția a fost dată de magistrații Tribunalului Botoșani în cursul zilei de vineri, 1 martie 2023.

În baza disp. art. 396 alin. 2 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul Anton Petru, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, faptă prev. ?i ped. de art. 289 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 75 alin. 2 lit. b Cod penal, art. 76 Cod penal, la pedeapsa de 2 ( doi ) ani închisoare”, se arată în soluția dată de judecători.

De altfel, magistrații au mai dispus „suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și stabilește un termen de supraveghere de 2 (doi) ani, conform dispoziţiilor art. 92 Cod penal.”

Anton Petru va fi nevoit să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Muzeului Județean din Botoșani sau în cadrul Muzeului de Etnografie din Botoșani, pentru o perioadă de 90 de zile lucrătoare.

Bărbatul mai trebuie să scoată din buzunar suma de 300 de euro, bani pe care i-a luat drept mită de la Pitorac Vasile. Mai mult, Anton Petru trebuie să achite și 800 de lei cheltuieli judiciare către stat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Candidații PSD pentru Consiliul Județean Botoșani: De la politicieni de carieră la profesori și antreprenori! (Foto)

astăzi, 19:48
148

Candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Botoșani este Lucian Trufin, acesta regăsindu-se și pe lista de candidați pentru consilieri județeni, pe poziția a doua.Lista pentru...

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

astăzi, 18:31
143

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.„Am depus o plângere la ...

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
35

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...