Secretarul unei primării din Botoșani a fost condamnat la doi ani de închisoare!

Magistrații l-au condamnat la închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Secretarul unei primării din Botoșani a fost condamnat la doi ani de închisoare!

Anton Petru, fost secretar al Primăriei comunei Frumușica, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

Soluția a fost dată de magistrații Tribunalului Botoșani în cursul zilei de vineri, 1 martie 2023.

În baza disp. art. 396 alin. 2 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul Anton Petru, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, faptă prev. ?i ped. de art. 289 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 75 alin. 2 lit. b Cod penal, art. 76 Cod penal, la pedeapsa de 2 ( doi ) ani închisoare”, se arată în soluția dată de judecători.

De altfel, magistrații au mai dispus „suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și stabilește un termen de supraveghere de 2 (doi) ani, conform dispoziţiilor art. 92 Cod penal.”

Anton Petru va fi nevoit să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Muzeului Județean din Botoșani sau în cadrul Muzeului de Etnografie din Botoșani, pentru o perioadă de 90 de zile lucrătoare.

Bărbatul mai trebuie să scoată din buzunar suma de 300 de euro, bani pe care i-a luat drept mită de la Pitorac Vasile. Mai mult, Anton Petru trebuie să achite și 800 de lei cheltuieli judiciare către stat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un preot orb va sluji la o mănăstire iubită de mulți botoșăneni. ”Deși ochii săi trupești nu cunosc lumina…”

astăzi, 11:46
98

În curând obștea Mănăstirii Piatra Tăieturii din comuna suceveană Panaci aflată la cota 1.600, se va îmbogăți cu un nou preot.Este vorba de Părintele Sofian Costea care,...

Primăriile din Botoșani care stau mereu cu mâna-ntinsă la Guvern. „Nu facem față cheltuielilor din venituri proprii!”

astăzi, 10:45
172

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din...

Mailat, eroul de pe Municipal: ”Știu cât muncesc și cât de mult îmi doresc să salvez echipa de la retrogradare!”

astăzi, 10:14
242

Meciul a fost marcat de autogolul lui Gabriel de Moura în minutul 13, care a deschis scorul în favoarea echipei moldovene.În timp ce pentru Dinamo, Astrit Slemani a reușit să e...