Un polițist de frontieră din Botoșani, care a provocat un accident mortal, a scăpat de pușcărie!

Un polițist de frontieră care a provocat un accident mortal a scăpat de pușcărie în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului.

Un polițist de frontieră din Botoșani, care a provocat un accident mortal, a scăpat de pușcărie!

Curtea de Apel Suceava a admis apelul declarat de Parchet și părțile nemulțumite și a admis că vina pentru accident aparține 100% lui I. O. M., polițistul încadrat la Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră Botoșani.

Conform sentinței finale pronunțate în cursul zilei de joi, 29 februarie 2024, inculpatul a fost achitat pentru conducere sub influența alcoolului și condamnat la 2 ani de închisoare pentru ucidere din culpă, dar pedeapsa a fost suspendată condiționat pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 6 luni. 

Cheia în acest proces a fost alcoolemia polițistului de frontieră, care era la limita dintre penal și contravențional, scrie Monitorul de Suceava.

Un botoșănean a murit la mai puțin de două ore de la accident!

Accidentul cu final tragic s-a produs pe 8 februarie 2019, pe DN 29A, Dorohoi-Suceava, pe raza comunei Zvoriștea. Era ora 6.45 dimineață când polițistul de frontieră, încadrat la Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră Botoșani, se deplasa la volanul unui Peugeot.

”În timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice, pe direcția Suceava-Dorohoi, în dreptul localității Zvoriștea, inculpatul a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism, care circula din sens invers, fiind condus de către o persoană de sex masculin, în urma impactului aceasta din urmă suferind leziuni care, ulterior, în jurul orei 8.30, au condus la deces”, se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată al procurorilor suceveni.

Bărbatul care conducea cealaltă mașină și care a murit în accident avea 62 de ani și era din Cândești - Botoșani.

Urmașii decedatului au încheiat un acord cu partea responsabilă civilmente în octombrie 2019 și nu au mai avut pretenții în cadrul procesului penal. 

În cazul tânărului polițist în vârstă de 24 de ani, etilotestul a indicat inițial o concentrație de 0,23 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Ulterior, probele de sânge au indicat valoarea de 0,89 g/l alcool pur în sânge. Această valoare este peste limita de 0,80 g/l care se încadrează la faptă penală. După cum se observă, gradul de alcoolemie a fost la limită și probabil că pe parcursul procesului s-a făcut și o contraexpertiză, încheie sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
8

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
53

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
51

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...