O angajată a Memorialului Ipoteşti, acuzată că a luat bani din bilete şi din vânzarea bunurilor!

Un nou scandal aduce în centrul atenției Memorialul Ipoteşti, după ce o angajată este acuzată de delapidare. Femeia a fost trimisă în judecată după ce şi-a însuşit o parte din banii încasaţi din vânzarea biletelor şi a bunurilor. 

O angajată a Memorialului Ipoteşti, acuzată că a luat bani din bilete şi din vânzarea bunurilor!

Totul a fost descoperit după ce, în vara anului 2015, o comisie de inventariere a instituţiei a decis inventarierea bunurilor aflate în gestiunea Cameliei Ţ. S-a constatat o lipsă la inventar la biletele de intrare, biletele pentru fotografii sau filmări, precum şi din încasările obiectelor vândute în regim de consignaţie. 

Potrivit anchetatorilor, angajata a fost pusă să dea o notă explicativă, prin care a menţionat că verifica în fiecare dimineaţă integritatea bunurilor primite în gestiune, însă nu le număra pentru că gestiunea era foarte mare. Pe de altă parte, nu a sesizat niciodată conducerea cum că s-ar fi sustras bunuri sau cineva ar fi încercat să forţeze accesul. 

O parte din bunurile valorificate nu erau ale Memorialului, ci a diverşilor colecţionari, iar instituţia practică un adaos de 30% la preţul facturat de proprietari. Şi din aceste sume ar fi sustras angajata, respectiv 8.875 de lei. În total, prejudiciul se ridică la 20.830 de lei. 

A fost sesizată Poliţia şi, în timpul anchetei, angajata a achitat în mare parte prejudiciul, însă a rămas fapta pentru care procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani au dispus trimiterea în judecată. 

Potrivit Codului Penal, delapidarea se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani. 

Fostul manager şi fostul contabil-şef sunt la rândul lor judecaţi pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de avantaje patrimoniale.

Potrivit procurorilor, în perioada 2005-2008 cei doi se fac vinovaţi de nereguli la achiziţiile publice care au dus la prejudicierea bugetului statului cu 403.595 lei. În primă instanţă cei doi au fost achitaţi, iar procesul se derulează în prezent la Curtea de Apel Suceava. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1151

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
319

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
292

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...