Nu scrieţi PIN-ul pe carduri! Doi hoţi au profitat de naivitatea de care au dat dovadă doi botoşăneni

Neglijenţa şi gândul că "mie nu mi se poate întâmpla" a dus la pierderi destul de importante suferite de doi botoşăneni ale căror carduri au fost golite de doi hoţi care au găsit PIN-ul la vedere.

Nu scrieţi PIN-ul pe carduri! Doi hoţi au profitat de naivitatea de care au dat dovadă doi botoşăneni

   Ştiri.Botoşani.Ro

Doi fraţi din Botoşani, cunoscuţi ca nişte cai breji poliţiştilor şi magistraţilor, şi-au legat încă o trimitere în judecată de renume. Iulian şi Lucian R. au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT, pentru accesul ilegal la un sistem informatic, după ce anul trecut au spart o boxă în care proprietarul lăsase o borsetă în care, printre altele, se afla şi un card, pe care era scris şi PIN-ul. Nu le-a fost greu fraţilor să meargă la bancomat şi, cu ajutorul PIN-ului, să scoată 410 lei.

Însă nu era prima aventură a fraţilor de acest gen. Tot anul trecut, au furat geanta unei femei care aprindea o lumânare la un mormânt în Cimitirul Pacea. Numai au trecut pe lângă doamna care-şi lăsase geanta pe o măsuţă şi au zbughit-o. Când au făcut "sumarul" poşetei, au găsit şi un card plus o hârtiuţă pe care era scris PIN-ul de acces. În acest caz, ambii au fost trimişi în judecată în vara acestui an.

Anterior, însă, Lucian şi Iulian R. şi-au făcut un "nume" în rândul hoţilor încă de când erau minori, trecând prin faţa judecătorilor de multe ori. Condamnările nu i-au determinat să se potolească, ci, după cum se vede, au trecut la un alt nivel. Tocmai de aceea anchetatorii fac apel la utilizatorii de carduri bancare ce pot deveni victimele hoţilor: să nu-şi pună lângă carduri hârtiuţe cu numărul de reţinut şi nici să nu scrie pe card PIN-ul. În caz contrar, riscă să umble prin instanţe după hoţii ceva mai inspiraţi.

 

Spune-ne opinia ta