Norica Nicolai: "Una este să fii procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani şi alta e să fii procuror la DNA Bucureşti"

Norica Nicolai: "Una este să fii procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani şi alta e să fii procuror la DNA Bucureşti"

 NORICA NICOLAI  

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă la Iaşi, că în privinţa pachetului de legi privind Justiţia ministrul Tudorel Toader respectă ceea ce cere Bruxellesul. "Domnul Toader, utilizând standardele europene, pentru că există reguli şi un gen de a fi comunitar, deşi justiţia e materie de subsidiaritate, respectă ceea ce Bruxellesul cere", a menţionat europarlamentarul ALDE.

Potrivit acesteia, standardele pe care le-a promovat ministrul Tudorel Toader sunt standarde europene, ‘numai că în România s-a lucrat mulţi ani de zile cu standarde balcanice, lumea s-a obişnuit cu ele şi le consideră normale’.

În ceea ce priveşte parcursul de carieră al magistraţilor, Norica Nicolai a spus că aceasta este o problemă care trebuie reglementată rapid, întrucât ascensiunea profesională trebuie să fie pe bază ‘de meritocraţie, nu pe detaşări’.

"Parcursul de carieră este foarte important pentru magistraţi. Trebuie să fie un parcurs de carieră bazat strict pe meritocraţie şi pe nişte criterii de avansare în funcţie, nu pe detaşări, deci pe condiţie profesională precară, pentru că un om care stă sub imperiul detaşării o anumită perioadă se află la mâna celui care i-a solicitat detaşarea şi în postul în care se află are anumite privilegii. Una este să fii procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani şi alta e să fii procuror la DNA Bucureşti. Salariul este total disproporţionat. Înseamnă peste 100 şi ceva de milioane de lei pentru un procuror la Bucureşti, şi 40, 50, 60 aici. Sunt nişte beneficii, nişte privilegii pe care ţi le conferă această funcţie, dar tu ca să ajungi aici nu ai parcurs cariera pe care o are procurorul din Parchetul General, care trebuie să dea examene pentru a se duce la Parchetul de pe lângă Tribunal, examene pentru Parchetul de pe lângă Curtea de Apel. Iată că am creat două feluri de procurori", a spus Norica Nicolai, conform Agerpres.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
616

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
464

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3005

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...