Imagini cutremurătoare! Părinți îngenuncheați de durere cer dreptate pentru fiica ucisă și fiul grav rănit, în timpul unei curse ilegale de mașini! FOTO, VIDEO

Nu există cuvinte pentru a reda durerea pe care o simt cei doi părinți din orașul Darabani a căror fiică a fost omorâtă, iar fiul a rămas cu sechele, în urma unui accident provocat de doi indivizi băuți care făceau o cursă ilegală de mașini, anul trecut, chiar înainte de Înviere.

Imagini cutremurătoare! Părinți îngenuncheați de durere cer dreptate pentru fiica ucisă și fiul grav rănit, în timpul unei curse ilegale de mașini! FOTO, VIDEO

Anișoara și Giovani Dănăilă spun că pentru ei viața nu mai contează și sunt extrem de revoltați față de sentința dată de Tribunalul Botoșani potrivit căreia cei doi indivizi care au provocat tragedia, Florin Stănescu și Emil Bujor, și care i-au băgat fiica în mormânt, au fost condamnați la șase ani și zece luni de închisoare cu executare. Soții Dănăilă au intrat, de joi, în greva foamei pe termen nelimitat în semn de protest față de decizia judecătorilor de la Botoșani. 

Părinții tinerei a cărei viață a fost curmată violent, la numai 22 de ani, au venit în Piața Revoluției pentru a-și striga durerea. Mama ținea strâns la pieptul tabloul cu Anda, alături de un buchet de flori, iar tatăl avea în mâini o candelă, dar și două pancarde cu mesaje dure la adresa justiției.

Anișoara Dănăilă s-a prăbușit pe trotuarul din fața Instituției Prefectului, unde cu lacrimi amare a început să își strige durerea. Soțul ei abia își putea stăpâni lacrimile și, chiar dacă încerca să fie tare, pe chipul său se puteau citi tristețea și durerea enormă.

"Fata mamei, draga mamei, scumpa mamei, cine ți-a luat zilele? Ce dreptate ți-au făcut, fata mamei? Anda! Anda! Vino să vezi dreptatea. Ți-au luat zilele ca la pisică și au dat la criminali 5 ani. Împușcați-ne, luați-ne viața! Nu mai vrem să trăim!", a strigat Anișoara Dănăilă.

În mașină cu Anda, când a avut loc accidentul, se afla și fratele acesteia, Șerban. Copilul a fost grav rănit, rămânând cu probleme la un picior, capacitatea acestuia de muncă fiind redusă. Mai are nevoie de două operații, dar părinții spun că medicii nu le dau mari speranțe că va mai fi ca înainte. 

Soții Dănăilă vor ca necazul lor să fie ascultat și de Ministerul Justiției și își pun speranțele că magistrații de la Curtea de Apel Suceava, unde au atacat sentința Tribunalului Botoșani, le va face dreptate. 

"Vrem să audă toată lumea cum face Tribunalul Botoșani dreptate. Doi indivizi mi-au ucis fiica de Înviere, pe 1000 de euro, într-o cursă nebună. S-au pus la întrecere pe 1.000 de euro. Șerban, fratele Andei, are capacitatea de muncă redusă 40%, avem certificat medico-legal. Au fost judecați sub articolul de lege omor, omor calificat, cursă ilegală și conducerea autovehiculului sub influența alcoolului. Li s-au dat cinci ani. Am fost o familie unită, am fost o familie fericită, dar viața pentru noi nu mai contează. Dacă o să fie nevoie renunțăm la viață. Copilul este minor, are 15 ani, nu știu ce se va întâmpla. Să dai cinci ani pentru omor? Vrem să ajungem la Ministrul Justiției, să ne asculte, să nu ne neglijeze că suntem oameni necăjiți, suntem niște oameni pe care nu îi sprijină nimeni, suntem ai nimănui. Ardem în foc de durere. Vai și amar de mama ce va pune pământ pe pieptul copilului. De ce a plătit Anda? A plătit distracția la doi nenorociți? Viața pentru noi nu are niciun sens, ne putem da și viața. M-am gândit că justiția va face dreptate, uitați ce dreptate a făcut", a spus Anișoara Dănăilă. 

Cei doi soți au fost primiți și de reprezentanții Instituției Prefectului, pe care i-au rugat să transmită la București solicitarea lor de a discuta cu ministrul Justiției.

Florin Stănescu şi Emil Bujor au fost condamnați la câte șase ani și zece luni de închisoare cu executare. Cei doi au fost acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de omor, tentativă la omor calificat, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice.

Cei doi indivizi s-au luat la întrecere pe o stradă din orașul Darabani, rulând cu viteze ce depăşeau cu mult limita de viteză legală în localitate, respectiv Florin Stănescu cu 146-148 km/h, iar Emil Bujor cu 148-150 km/h, conform expertizei criminalistice efectuată în cauză. Nu au văzut că din sens opus venea mașina condusă de Anda Dănăilă, dar și o căruță, intrând în plin în acestea.

În urma impactului extrem de violent, Anda și-a pierdut viața, iar fratele ei și alte trei persoane din căruță au fost rănite. În urma recoltării a câte două probe biologice de sânge de la cei doi inculpaţi, conform normelor medico-legale, a reieşit că Florin Stănescu prezenta o alcoolemie de 1,50 g‰, respectiv 1,35 g‰, iar Emil Bujor prezenta o alcoolemie de 1,10 g‰, respectiv 0,90 g‰.

Anișoara Dănăilă spune că, la 4 luni și jumătate de la accident, una dintre persoanele care se afla în căruță a murit, dar familia nu a reușit să demonstreze că decesul a avut legătură cu accidentul. 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
2

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
121

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
33

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...