Lovitură în instanță: Minorii care l-au bătut pe Cris, arestați din nou!

Soluția a fost dată în cursul zilei de miercuri, după ce Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani a contestat măsura controlului judiciar.

Săptămâna trecută instanța de judecată a decis plasarea sub control judiciar a trei dintre minorii care l-au bătut pe Cris în zona Centrului Vechi din Botoșani. Inițial, Petru I., Radu-Marian C. și Alin M. au fost arestați preventiv, însă judecătorii nu au fost de acord. Astfel, s-a instituit măsura controlului judiciar.

În termen de 48 de ore de la dispunerea soluției, Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani a contestat decizia magistraților, iar astăzi a avut loc ședința în care s-a luat o nouă decizie.

Cei trei minori au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile.

Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani împotriva încheierii nr. 30 din data de 11 septembrie 2024, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Botoşani în dosarul nr.13308/193/2024. Desființează în totalitate încheierea atacată și, rejudecând: Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecatoria Botoşani. În temeiul art. 204 alin.10 Cod procedura penala rap. la art.202 Cod procedura penala, art.223 alin. 2 Cod procedura penala si art. 226 Cod procedura penală dispune arestarea preventiva a inculpaţilor”, se arată în soluția judecătorilor botoșăneni.

Cei trei minori sunt cercetați pentru lovirea sau alte violențe.

Citește și Jupiter Borcoi: ”Vreau să cer iertare tânărului Cris și familiei lui!” / ”Să nu aruncăm anatema asupra întregii comunități rome!”

Tatăl lui Cris, băiatul bătut în zona Centrului Vechi, confruntare față în față cu șeful IPJ Botoșani. „Copilul meu a fost tratat ca un golan care a avut o altercație cu alți golani”

Pledoarie pentru Cris și pentru noi

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...