Ce nu au voie să facă timp de 30 de zile minorii care l-au bătut pe Cris!

Interdicțiile sunt prevăzute în soluția dată de judecătorii din Botoșani.

În cursul zilei de miercuri, trei dintre minorii care i-au bătut pe Cris și prietenul său în zona Centrului Vechi au fost prezentanți în fața instanței de judecată.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani a propus luarea măsurii arestării preventive față de inculpații Petru I., Radu-Marian C. Și Alin M., însă judecătorii nu au fost de acord.

Ieri a fost dată soluția, astfel cei trei minori au fost plasați sub control judiciar pentru 30 de zile, începând cu data de 11 septembrie inclusiv, până pe 10 octombrie 2024. Cei trei sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de lovirea sau alte violențe, iar unul dintre ei fiind cercetat și pentru tăinuire.

„În temeiul art. 227 alin. (1) din codul de procedură penală, respinge, ca nefondată, propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani în dosarul nr. 4499/143/P/2024 privind luarea măsurii arestării preventive (...) se ia măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 11.09.2024 și până la data de la 10.10.2024, inclusiv”, se arată în soluția dată de magistrații botoșăneni.

De asemenea, judecătorii au instituit și mai multe interdicții pe care minorii trebuie să le respecte.

Cei trei adolescenți nu au voie să depășească limita teritorială a localității de domiciliu, adică municipiul Botoșani, decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar și nu au voie să se apropie unul de celălalt.

Mai mult decât atât, nu au voie să se apropie de Cris și nici de martorii Alex-Nicolae C., Ionuț D., Moisi D., Ionuț S., Mihai-Qassim I., Petru Leonis B., David C., Gabriel I. și Mario-Mihai M.

Hotărârea nu este definitivă, dar este executorie. Persoanele implicate au dreptul să conteste decizia în termen de 48 de ore de la comunicare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Psihologul botoșănean Gabriela-Dana Pușcașu, despre gestionarea comportamentului copilului în grup la Conferința ABA!

Tuesday, 17 September 2024

Gabriela-Dana Pușcașu, BCBA și psiholog cu drept de liberă practică în domeniul psihopedagogiei speciale, se va alătura în calitate de speaker cu o temă de interes care vizează ges...

Polițiștii botoșăneni, cu ochii pe cei certați cu regulile: Sunt vizați și cei care apelează nejustificat 112!

Tuesday, 17 September 2024

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...

Doi elevi ai Colegiului „A.T.Laurian” au inițiat un proiect pe tema dezvoltării durabile a orașului Botoșani! (foto)

Tuesday, 17 September 2024

Recent, s-a desfăşurat în aula colegiului Conferinţa publică, în cadrul căreia a avut loc premierea participanţilor la concursul de eseuri şi la concursul de machete „Oraşul ...