Bărbat reținut de polițiștii din Botoșani: A încercat să șantajeze și să racoleze o minoră pentru favoruri sexuale!

Individul s-a trezit cu mascații în casă, prilej cu care au fost identificate și ridicate mai multe bunuri incriminatorii.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 46 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de racolarea minorilor în scopuri sexuale și șantaj.

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, în perioada iunie – august a.c., ar fi trimis mai multe mesaje prin intermediul unei aplicații de mesagerie, unei minore și i-ar fi propus să se întâlnească.

Mai mult decât atât, în urma refuzului primit din partea victimei, acesta ar fi șantajat-o cu darea în vileag a unor fapte compromițătoare pentru mioră și familia ei.

La data de 11 septembrie a.c., cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la locuința bărbatului bănuit de comiterea faptei, prilej cu care au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe mijloace de probă, constând în telefoane mobile și medii de stocare.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Psihologul botoșănean Gabriela-Dana Pușcașu, despre gestionarea comportamentului copilului în grup la Conferința ABA!

Tuesday, 17 September 2024

Gabriela-Dana Pușcașu, BCBA și psiholog cu drept de liberă practică în domeniul psihopedagogiei speciale, se va alătura în calitate de speaker cu o temă de interes care vizează ges...

Polițiștii botoșăneni, cu ochii pe cei certați cu regulile: Sunt vizați și cei care apelează nejustificat 112!

Tuesday, 17 September 2024

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...

Doi elevi ai Colegiului „A.T.Laurian” au inițiat un proiect pe tema dezvoltării durabile a orașului Botoșani! (foto)

Tuesday, 17 September 2024

Recent, s-a desfăşurat în aula colegiului Conferinţa publică, în cadrul căreia a avut loc premierea participanţilor la concursul de eseuri şi la concursul de machete „Oraşul ...