Grupare de contrabandişti cu ţigări, sprijinită de un poliţist de frontieră, condamnată definitiv!
BOTOSANI

Judecătorii Curţii de Apel Suceava au aplicat, marţi, o sentinţă definitivă într-un dosar de contrabandă. Gruparea de contrabandişti era sprijinită de un poliţist de frontieră din judeţul Botoşani.

Grupare de contrabandişti cu ţigări, sprijinită de un poliţist de frontieră, condamnată definitiv!

Gabriel Aruştei, poliţist de frontieră, a primit o pedeapsă de trei ani şi cinci luni de închisoare. Cea mai mare pedeapsă a primit-o Dumitru Neculai, respectiv patru ani şi şapte luni de închisoare.

Gheorghe Bărboi a primit trei ani şi patru luni de închisoare, iar Claudiu Ştefan Posteucă a primit un an şi patru luni de închisoare cu suspendare.  

Potrivit anchetatorilor, membrii grupării treceau ţigările de contrabandă în timpul turelor de serviciu ale poliţistului de frontieră. Acesta discuta codat cu ei pentru a stabili rutele. 

Unul dintre contrabandişti Claudiu Ştefan Posteucă a fost depistat la un moment dat de colegii poliţistului cu care colabora, însă a forţat un baraj al poliţiei de frontieră, distrugând o autospecială. 

Traficanţii au fost obligaţi la plata prejudiciului de 308.869 de lei. Gruparea a fost destructurată de procurorii DIICOT în cursul anului 2014. 

"Menţine măsurile asiguratorii luate prin ordonanţele prin care s-a instituit sechestrul asigurator asupra următoarelor bunuri: - imobilului din municipiul Botoşani, cu valoarea de impozitare de 118.941 lei – proprietatea inculpatului Aruştei Gabriel Ionuţ, până la concurenţa sumei reprezentând creanţa principală şi accesoriile aferente; - imobilului cu suprafaţa de 88 m.p. din comuna Dersca, jud. Botoşani cu valoarea de impozitare de 98.718 lei, şi asupra anexei în suprafaţă de 20 m.p. din comuna Dersca, jud. Botoşani cu valoarea de impozitare de 1.247 lei – proprietatea inculpatului Bărboi Gheorghe până la concurenţa sumei reprezentând creanţa principală şi accesoriile aferente; - imobilului cu suprafaţa de 56 m.p. şi anexei în suprafaţă de 24 m.p. din comuna Dersca, jud. Botoşani cu valoarea totală de impozitare de 11.458 lei – proprietatea inculpatului Neculai Dumitru, până la concurenţa sumei reprezentând creanţa principală şi accesoriile aferente. Respinge, ca inadmisibilă, acţiunea civilă exercitată de partea civilă Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi împotriva inculpatul Posteucă Claudiu Ştefan, privind obligarea acestuia la plata sumei de 7.127,21 lei cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând contravaloarea reparaţiilor cauzate autospecialei marca Duster", se arată în decizia Curţii de Apel. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
307

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
442

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
573

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...