Condamnare definitivă pentru un şef de district din cadrul Direcţiei Silvice, acuzat de delapidare!

Un şef de district din cadrul Direcţiei Silvice din judeţul Botoşani a fost condamnat, marţi, de judecătorii Curţii de Apel Suceava pentru delapidare. 

Condamnare definitivă pentru un şef de district din cadrul Direcţiei Silvice, acuzat de delapidare!

Maricel Grădinaru, şef district în cadrul ocolui silvic Dorohoi, a primit o pedeapsă de şase luni de închisoare cu suspendare. Acesta este acuzat că şi-a însuşit 47 de metri cubi de masă lemnoasă din pădurea pe care o supraveghea, aducând un prejudiciu de 8.330 de lei, bani pe care judecătorii l-au pus să îi plătească la finalul procesului.

În anul 2010 acesta a marcat mai mulţi copaci şi i-a notat cu diametre mai mici pentru a diminua volumul de masă exploatat. Maricel Grădinaru a efectuat cinci transporturi ilegale de lemn la firma fiului său punând presiune pe un pădurar care a asistat la toate aceste ilegalităţi şi care a trebuit să închidă ochii şi ulterior să completeze în fals mai multe avize pentru a acoperi cumva paguba produsă de şeful său.

Mai mult decât atât, potrivit anchetatorilor, Maricel G. a început să reclame pădurarul la diferite instituţii pentru a duce în eroare ancheta. 

A spus că ciocanul său de marcat putea fi folosit de altcineva, însă şi acest lucru a fost demontat. După condamnarea în primă instanţă, fostul şef de district a atacat hotărârea la Curtea de Apel Suceava. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
211

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
99

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
111

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...