Politistii de frontiera din dosarul contrabandei, ELIBERATI din arest! Vezi ce RESTRICTII au!

 Politistii de frontiera din dosarul contrabandei, ELIBERATI din arest! Vezi ce RESTRICTII au!
Magistratii Curtii de Apel Suceava au dispus, marti, eliberarea din arest preventiv a celor cinci politisti de frontiera botosaneni, cercetati intr-un dosar de contrabandacu tigari.

In cursul zilei de sambata cei cinci angajati ai Politiei de Frontiera au primit mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, in urma unei decizii a Tribunalului Botosani, dar au facut recurs la Curtea de Apel Suceava, actiunea lor fiind admisa de magistratii suceveni. 

"Admite recursurile declarate de inculpaţii Iulian A., Vasile S., Cozmin L., Ciprian U. şi Viorel B. împotriva Încheierii Şedinţei Camerei de Consiliu nr. 59 din data de 25.10.2013 a Tribunalului Botoşani - Secţia penală, pronunţată în dosarul nr. 4871/40/2013. Casează în parte încheierea sus-menţionată şi în rejudecare: În temeiul art. 140 indice 3 alin. 7 teza a II-a Cod procedură penală, revocă măsura arestării preventive luată prin încheierea penală recurată faţă de inculpaţii Iulian A., Vasile S., Cozmin L., Ciprian U. şi Viorel B. 

Dispune punerea de îndată în libertate a inculpaţilor Iulian A., Vasile S., Cozmin L., Ciprian U. şi Viorel B. de sub puterea mandatelor de arestare preventivă nr. 21, 22, 23, 24, 25 din data de 25.10.2013, emise de Tribunalul Botoşani – Secţia penală în baza încheierii penale recurate, dacă nu sunt arestaţi în altă cauză. 
În temeiul art. 136 alin. 4 rap. la art. 145/1 Cod procedură penală, coroborat cu art. 149 ind. 1 alin. 12, 146 alin. 11 ind. 1 Cod procedură penală, ia faţă de fiecare dintre inculpaţii Iulian A., Vasile S., Cozmin L., Ciprian U. şi Viorel B. măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara pe o durată de câte 23 de zile, începând cu data de 29.10.2013.", se arata pe site-ul Curtii de Apel Suceava.


Potrivit sentintei, acestia au si serie de obligatii: 

"a) să se prezinte la organele de urmărire penală şi la instanţele de judecată ori de câte ori este chemat;  b) să se prezinte la Poliţia mun. Botoşani, unitate de poliţie desemnată de către instanţă cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie menţionat sau ori de câte ori este chemat;  c) să nu-şi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei;  d) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme;  e) să nu ia legătura cu niciunul dintre inculpaţi, cu invinuitii, cu martorul sau cu faptuitorul, să nu se apropie de aceştia şi să nu comunice direct sau indirect cu ei.  

În temeiul art. 145/1 alin. 2 Cod procedură penală rap. la art. 145 alin. 12 Cod procedură penală, pe durata obligării de a nu părăsi ţara, inculpatul Viorel B. va respecta următoarea obligaţie: să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele.", se mai arata pe site-ul Curtii de Apel Suceava. 

In caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor menţionate expres, se va lua faţă de aceştia măsura arestării preventive, în condiţiile prevăzute de lege.  


Suspecţii, Iulian A., Vasile S., Cozmin L., Ciprian U. şi Viorel B., sunt cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii de bani bunuri sau alte foloase necuvenite, abuz în serviciu în formă calificată, complicitate la contrabandă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferii prinşi băuţi sau drogaţi la volan vor rămâne 10 ani fără permis! Legea a fost votată și va merge la promulgare!

Marţi, 14 Mai 2024
157

Proiectul de lege adoptat în unanimitate are ca obiect reglementarea unor acte normative din domeniul prevenirii şi combaterii traficului si consumului ilicit de droguri şi alte substanţe sus...

Spectacol de magie, iluzii și umor la Teatrul „Vasilache” Botoșani! (Foto)

Marţi, 14 Mai 2024
75

Teatrul „Vasilache” îi invită pe cei mici, sâmbătă, 18 mai 2024, de la ora 11:00, să vizioneze un spectacol de divertisment prezentat de trupa Stoneli – Circul Magic ...

A fost prelungit termenul de înscriere la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă!

Marţi, 14 Mai 2024
89

Odată cu prelungirea termenului de înaintare a cererii de înscriere, s-a prelungit și perioada de depunere a dosarelor de recrutare, noua dată - limită fiind 24 mai 2024.În s...