Femeie bătută cu cizma de cauciuc, bărbat trimis în judecată pentru violenţă în familie!

Despre violenţa domestică s-au scris tratate, s-au organizat conferinţe, s-au dat comunicate, dar niciuna dintre măsuri sau recomandări nu a ajuns la un botoşănean care s-a considerat jignit de fosta soţie, pe care a bătut-o groaznic, până la sânge.

Femeie bătută cu cizma de cauciuc, bărbat trimis în judecată pentru violenţă în familie!

Născută cu deficienţe hipo-acuzice, Anca nu a avut parte nici măcar de un mariaj bun, astfel că a divorţat de Valeriu, la iniţiativa lui. Cu toate acestea, au continuat să locuiască în aceeaşi casă dintr-o comună botoşăneană. Violenţa familială, excesul de băuturi alcoolice şi sărăcia au caracterizat atât căsnicia celor doi cât şi perioada post- divorţ.

Într-o astfel de circumstanţă, însă, Anca a ajuns pe mâna medicilor. S-a întâmplat într-o seară de final de noiembrie, când femeia de 28 de ani s-a întins în pat să se odihnească. Nu a auzit când Valeriu a ajuns acasă, astfel că bătăile în uşă ale acestuia nu i-au atras atenţia femeii.

Individul de 30 de ani, însă, a pus mâna pe un ciocan şi forţat uşa de la intrare. S-a năpustit în camera în care fosta soţie se odihnea, şi-a scos cizma de cauciuc din picior şi a început să o lovească fără milă cu încălţămintea. Tânăra a încercat să se apere, a folosit plapuma drept apărare dar degeaba, furia bărbatului beat nu avea limite. S-a oprit din lovit abia când a văzut că fosta soţie nu mai reacţionează la lovituri, iar când a tras plapuma de pe ea a văzut că sângerează abundent în zona feţei.

S-a speriat şi a sunat la 112, la domiciliul celor doi sosind un poliţist de la postul comunal. Acesta a sunat la Ambulanţă şi a cerut ajutor medical de urgenţă dar a contactat-o şi pe mama victimei, care şi-a însoţit fiica la spital. Examinarea medico- legală a victimei a evidenţiat cicatrici la nivelul frunţii, echimoze la genunchi dar şi sarcină în evoluţie. Asta nu a determinat-o însă pe tânără să se oprească din demersurile sale, cerând tragerea la răspundere a fostului soţ pentru violenţă familială, ba chiar s-a constituit parte civilă în proces.

De partea cealaltă, Valeriu a recunoscut agresiunea, punând-o pe seama consumului de alcool şi a faptului că în momentul în care, intrat în casă, i-a cerut socoteală fostei soţii pentru faptul că a încuiat uşa de la casă, aceasta i-a cerut prin semne să plece, el considerând acest lucru o jignire.

Bărbatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani pentru violenţă în familie şi va răspunde penal pentru faptele sale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ioachim, condus pe ultimul drum de mulțime de preoți și credincioși! (Foto)

astăzi, 07:58
55

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat miercuri slujba înmormântării. Părintele ieromonah Ioachim Enea își va dormi ...

Profesorii vor fi plătiți mai mult pentru participarea la examenele naționale din această vară, anunță Ligia Deca!

astăzi, 07:30
28

“Ceea ce pot spune cu siguranță este că va fi o creștere față de anul trecut și o vom anunța în scurt timp”, a spus Deca la TVR Info, în emisiunea Info Edu, miercuri, 1...

Bunica Viorica a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă o vedeți!

astăzi, 07:07
142

Taraș Viorica este din localitatea Pădureni, comuna Coșula. Miercuri seara, la ora 19:00, a plecat de la locuința unei cunoștințe înspre domiciliul său, însă până în p...