Baroul de avocaţi Botoşani are un nou decan, după alegeri în două tururi

Baroul de avocaţi Botoşani are o nouă conducere, după desemnarea unui nou decan ce va conduce organizaţia pentru următorii patru ani. Alegerile au avut loc în două tururi, ultimul fiind organizat vineri. 

Baroul de avocaţi Botoşani are un nou decan, după alegeri în două tururi

Pentru funcţia de decan s-au înscris iniţial cinci avocaţi, Simona Bosovici, Felix Şuhan, Mirela Lăcătuşu, Marian Simon şi Adina Sacu. După primul tur, în cursă au rămas ultimii doi, Marian Simion şi Adina Sacu. 

Vineri, 70 de avocaţi au votat-o pe Adina Sacu noul decan, în condiţiile în care contracandidatul său a obţinut 50 de voturi. 

Prodecan este Bogdan Petrovici, ce a obţinut mandatul în urmă cu un an. Tot în urmă cu un an a fost aleşi şi membrii consiliului baroului. 

Fostul decan al baroului, Irina Froicu, nu a mai putut candida pentru un nou mandat, ţinând cont că legea prevede maximum două mandate şi acest lucru s-a întâmplat. 

Din anul 2012, Adina Sacu a deţinut funcţia de consilier serviciu asistenţă judiciară.

Baroul Botoşani are 165 de avocaţi definitivi, 11 avocaţi stagiari şi 25 incompatibili, majoritatea celor din urmă fiind magistraţi. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
343

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
491

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
609

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...