20 de ani de închisoare pentru ucigașul Mariei, daune morale de zeci de mii de euro pentru familia fetei de 14 ani

Fetița din Trușești a fost omorâtă în ajunul Anului Nou, în timp ce mergea cu uratul. Chiar dacă era în grija statului, fiind crescută într-un centru de plasament din județul Botoșani, toată familia minorei a primit daune morale: mama, bunica și frații.

20 de ani de închisoare pentru ucigașul Mariei, daune morale de zeci de mii de euro pentru familia fetei de 14 ani

   Foto: antena3.ro

Maria a fost omorâtă în timp ce mergea la urat, în ajunul Anului Nou. Tânărul de 26 de ani care, pe 31 decembrie 2022, a ucis o fetiţă de 14 ani dintr-un centru de plasament din județul Botoșani a fost condamnat, marţi, la 20 de ani de închisoare, potrivit portalului instanţelor de judecată portal.just.ro.

Cătălin Răţuşcă, tânărul care a ucis-o cu zeci de lovituri de cuţit pe minora care mergea cu uratul, a fost condamnat, în primă instanţă, de Tribunalul Botoşani. Magistraţii l-au obligat pe bărbat să plătească şi mamei victimei, dar şi bunicii acesteia câte 50.000 de euro daune morale. De asemenea, fraţii fetei, aflaţi în grija statului, vor primi câte 10.000 de lei daune morale.

„Condamnă pe inculpatul Răţuşcă Cătălin la pedeapsa de 20 de ani închisoare şi 5 ani interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, prev. de art. 188 alin. 1, art. 189 alin. 1 lit. a, h Cod penal. Pe timpul şi în condiţiile prev. de art. 65 alin. 1 şi 3 Cod penal interzice inculpatului exerciţiul drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal. Menţine arestarea preventivă a inculpatului şi scade din pedeapsa principală durata reţinerii şi arestării preventive de la data de 31 decembrie 2022 la zi. Obligă pe inculpat să plătească următoarele sume cu titlu de despăgubiri civile: - părţii civile Gorincu Silvia suma de 50.000 euro daune morale; - părţii civile Gorincu Georgeta suma de 50.000 euro daune morale; - părţilor civile A.A., A.S., şi A.D., prin reprezentant legal D.N.M., director executiv al D.G.A.S.P.C. - Botoşani suma de câte 10.000 lei cu titlu de daune morale", se arată în soluţia pe scurt de pe portal.just.ro.

În momentul în care a fost ucisă, fetiţa era însoţită de un frate de-al său, de nouă ani, aflat şi el în îngrijirea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, potrivit Agerpres.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - CS Mioveni, astăzi de la ora 20:00

astăzi, 11:12
5

FC Botoșani întâlnește formația CS Mioveni în barajul de menținere/promovare în Superligă.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!FC Botoș...

Ce spune generalul Grecu despre ”aparatul de zbor fără pilot” prăbușit în Botoșani

astăzi, 10:55
41

MapN a anunțat ieri, 16 mai, că este vorba despre ”un aparat de zbor fără pilot” de proveniență civilă. Mai mult, acesta nu avea armament și nici muniție.Asta după ce, î...

Senator Cristian Achiței: Așternerea straturilor asfaltice, finalizată pe întreaga lungime a DN 28B Botoșani-Tg. Frumos (Foto)

astăzi, 10:21
62

Coșmarul de zeci de ani de pe drumul care leagă Botoșaniul de Tg. Frumos a luat sfârșit. Zeci de politicieni au promis vreme de două decenii repararea drumului care ne leagă județul de re...