Tânără, scăpată prin minune din accidentul de la Salcea: După un an, șoferul o să-și ia iar carnetul. Și el, ori toți ceilalți care procedează astfel, ajung să ucidă oameni. Totul din cauza alcoolului

Tânără, scăpată prin minune din accidentul de la Salcea: După un an, șoferul o să-și ia iar carnetul. Și el, ori toți ceilalți care procedează astfel, ajung să ucidă oameni. Totul din cauza alcoolului

Una din tinerele care a reușit să scape ca prin minune după accidentul de la Salcea de seara trecută și-a povestit experiența în mediul on-line și a făcut un nou apel la conducerea preventivă și fără alcool pe șoselele din România.

Tânăra este convinsă că accidentul din care a scăpat ca prin urechile acului este o consecință a ceea ce se întâmplă când cineva se urcă beat la volan.

„Scriu aici în speranța că se mai poate conștientiza ceva. Nu vreau să pozez drept victimă, vreau doar să atrag atenția că alcoolul poate ucide. Nu prea crezi în campaniile ,,Drunk driving awareness" până când ți se întâmplă ție. Până când vezi că mașina aceea a pierdut controlul și se apropie de tine, iar tu nu mai poți schimba nimic. Într-o fracțiune de secundă, nici nu puteai să anticipezi.

Aseară eu și încă 3 persoane am fost implicate într-un accident în Salcea, în drum spre Suceava. Celălalt șofer era beat, a refuzat să sufle in fiolă și nu s-a putut da jos singur din mașină, a trebuit să fie descarcerat, cu toate că nu avea nicio rană (mașina lui era avariată pe partea opusă șoferului, în spate).

Încercând sa evite o ciocnire frontală, a întors mașina și coliziunea a fost pe lateralul mașinii lui.

Șoferul beat a încercat să depășească o mașină, cu viteză, a intrat pe contrasens, a văzut o mașină în fața lui (mașina noastră, cea roșie), era drum drept, dar deja era prea târziu.

Auzi o bubuitură, te trezești într-un nor de praf de la airbag, cauți mânerul de la ușă ca să ieși. Nu te poți ține pe picioare, plămânii tăi sunt încă în șoc, poți inspira dar e un chin să expiri. Primul gând e să-i scoți pe ceilalți. Nu mai auzi nimic, ca în transă deschizi ușile, vezi că toți sunt bine și te prăbușești.

Puhoi de oameni în jur, un pasager din mașina noastră, cel din spatele șoferului, lovit deasupra arcadei, os vizibil pe 2-3 centimetri și fractură nazală, sânge peste tot.

Șoferul nostru nu putea să iasă din mașină pentru că ușa era blocată. Are vânătai pe torace, nu putea respira, fractură la genunchi. Eu, pasagerul din dreapta, am vânătai pe gambă, abdomen, gât, rană la spina iliacă. Pasagerul din spate, dreapta, fratele meu - răni pe torace, are urma centurii, dureri toracice. Pasagerul din spatele șoferului, sora șoferului, a fost cusută, e internată la Suceava, va mai sta în spital câteva zile.

Am ajuns aseară la Urgențe toți, stabili, trei dintre noi am plecat acasă, în afară de pasagerul din spatele șoferului. Avem toți dureri și dificultăți de respirație, dar totul e incomparabil cu ce se putea întâmpla într-un caz mai rău. La Urgențe, după 4 ore, șoferul beat încă dormea pe targă. Se ținea de pereți când a mers la baie. Nu simt niciun fel de ură pentru el, ci sper din suflet să conștientizeze că am avut toți noroc.

Atașez poze, am avut noroc de podețul pe care a ricoșat mașina noastră, dacă ar fi căzut în șanț situația ar fi fost mult mai rea. Noroc chior, asta ne-a salvat.

După un an, șoferul o să-și ia iar carnetul și o să continue să conducă. Poate în același mod ca până acum. Și el, ori toți ceilalți care procedează astfel, ajung să ucidă oameni. Totul din cauza alcoolului și al curajului pe care-l prinzi, a inconștienței”, a povestit tânăra în mediul on-line.

Reamintim că în urma impactului de ieri seară de la Salcea a rezultat vătămarea corporală a ambilor conducători auto implicați, precum și a trei pasageri cu vârste între 13 și 20 de ani din autoturismul condus de tânăra de 19 ani, toți din municipiul Botoșani, județul Botoșani.

Conducătoarea auto de 19 ani de la Botoșani a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, în timp ce conducătorul auto de 53 de ani de la Suceava nu a putut fi testat cu aparatul etilotest însă cu acordul său i-au fost prelevate 2 mostre de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii i-au deschis șoferului de la Suceava un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  „vătămare corporală din culpă”.

 

Spune-ne opinia ta