Pagube de sute de mii de lei cauzate de furtuni şi vijelii în trei comune din Botoşani

Câteva zile de furtuni au produs pagube de aproape 600.000 de lei în doar trei comune din judeţul Botoşani. Este vorba de perioada cuprinsă între finalul lui august şi începutul lui septembrie, în care în judeţ s-au semnalat furtuni, căderi de grindină şi vijelii.

Pagube de sute de mii de lei cauzate de furtuni şi vijelii în trei comune din Botoşani

În şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Dan Şlincu a prezentat raportul comisiilor de evaluare a pagubelor produse de manifestările meteorologice din perioada 27 auugst- 4 septembrie.

"În această perioadă, pe raza judeţului, au avut loc fenomene meteo deosebite, ploi, grindină, vânt puternic, care au produs pagube în trei unităţi administrativ- teritoriale, fiind afectate drumuri săteşti, culturi agricole, de cânepă, soia, lucernă şi floarea soarelui, Unităţile administrativ teritoriale pe raza cărora s-au produs pagubele sunt Hăneştii, Hudeşti şi Păltiniş", a spus prefectul.

De exemplu, în comuna Hudeşti au fost afectate 19,47 de hectare de culturi cu o valoare estimată de 10.700 de lei. În comuna Păltiniş au fost grav afectaţi 4,1 kilometri de tronsoane de drumuri săteşti, cu o valoare de 205.000 lei, iar în comuna Hăneşti, 359,48 de hectare de culturi agricole, cu o valoare estimativă de 31.000 de lei. Per total, în cele unităţi administrativ teritoriale, valoarea pagubelor se ridică la 596,70 de mii de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
775

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
75

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
299

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...