Focuri de armă pentru reținerea unui contrabandist!

Focuri de armă pentru reținerea unui contrabandist!

Politistii de frontiera au confiscat 9.000 pachete cu tigari de contrabanda, în valoare totala de 100.800 lei, marfa ce urma sa ajunga pe piata neagra de desfacere din România.

La sfarsitul saptamanii trecute, politistii de frontiera din cadrul ITPF Iasi au observat o persoana care se deplasa prin vegetatia înalta, dinspre satul Paltinis catre malul râului Prut. Politistii de frontiera au procedat la monitorizarea zonei si au observat persoana respectiva întorcându-se de la malul râului Prut catre localitatea Paltinis, transportând în spate un colet voluminos.

Desi oamenii legii au efectuat somatii legale de oprire, barbatul a abandonat coletul cu tigari si a fugit, motiv pentru care politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare, fiind trase sase focuri de avertisment în plan vertical.

"A fost identificat cetateanul român, Valentin G., în vârsta de 25 de ani, domiciliat pe raza judetului Botosani, implicat în activitatea infractionala. La fata locului au fost descoperite sase colete voluminoase învelite în folie de culoare neagra, înfasurate cu banda adeziva, prevazute cu chingi de culoare neagra din material textil pentru înlesnirea transportului. În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 180.000 tigarete (9.000 pachete), marca Ashima Luxury, în valoare totala de aproximativ 100.800 lei. Întreaga cantitate de tigari a fost ridicata în vederea confiscarii", au declarat reprezentantii Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi.

Valentin G. a declarat ca în urma unei întelegeri cu un cetatean ucrainean trebuia ca, în schimbul sumei de 3.000 lei, sa preia si ulterior sa transporte tigarile de la malul râului Prut în localitatea Paltinis. Întreaga cantitate de tigari a fost confiscata, iar cercetarile sunt continuate pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în aria infractionala.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfinţit Mucenic Pafnutie

astăzi, 07:00
4

În Pustia Palestinei, aproape de Ierusalim, se afla o frumoasă aşezare călugărească întemeiată de Sfântul Hariton şi se numea Lavra Veche, întrucât sfântul o...

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
935

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
173

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...