Focul lăsat nesupravegheat în spații deschise: Pompierii fac apel la responsabilitate!

În cursul zilei de sâmbătă, pompierii au intervenit pentru stingerea a trei incendii de vegetație uscată, stuf și crengi uscate. Arderea miriștilor sau a vegetației uscate este interzisă, potrivit legislației privind protecția mediului.

În cursul zilei de sâmbătă, pompierii au intervenit pentru stingerea a trei incendii de vegetație uscată, stuf și crengi uscate, în următoarele localități:

-Botoșani, strada Dumitru Vodă - au ars aproximativ 40 de kilograme de crengi uscate.

Pentru stingerea incendiului au acționat pompierii din cadrul Detaşamentului Botoșani, cu o autospecială de stingere. Au fost protejate de foc două case.

- Huțani - au ars peste două hectare de vegetația uscată și stuf. 

 

Pompierii de la Detașamentul Botoșani și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Vlădeni au intervenit rapid astfel încât flăcările să nu se extindă.

-Arborea - au ars vegetația uscată și stuful de pe o suprafață de aproximativ trei hectare.

Pentru stingerea incendiului au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu o autospecială de stingere, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență George Enescu.

Cauza probabilă a celor trei incendii a fost stabilită ca fiind utilizarea focului deschis în spații deschise. 

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente pompierii fac apel la responsabilitate din partea cetățenilor. Arderea miriștilor sau a vegetației uscate este interzisă, potrivit legislației privind protecția mediului.

Pompierii atrag atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.

“În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie. Recomandăm fumătorilor să nu arunce resturile de la țigară la întâmplare (de exemplu pe geamul autoturismului) pentru că pot incendia vegetația uscată de pe marginea drumului sau copacii, iar incendiile pot ajunge la proprietăți sau, în cele mai grave situații, pot provoca și victime.” au transmis reprezentanții ISU Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tragedie în Vinerea Mare: Un cunoscut om de afaceri din Botoșani s-a stins din viață!

astăzi, 18:35

Veste tristă în Vinerea Mare pentru comunitatea dorohoiană. Omul de afaceri Viorel Surugiu, fondatorul și administratorul societății Spicul 2 Dorohoi, a trecut la cele veșnice. Bărbatu...

Programul etapei a 7-a din play off-out-ul SuperLigii, când joacă „roș-alb-albaștrii”!

astăzi, 18:04

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a publicat programul etapei cu numărul 7 din play off-out-ul SuperLigii României. În această etapă FC Botoșani urmează să joace pe 3 mai, pe te...

Furtună de nisip: Fenomen rar întâlnit pe meleaguri botoșănene. „Cu tot riscul am coborât din mașină și...” (Galerie Foto)

astăzi, 17:30

Un fenomen cum rar întâlnești pe meleaguri botoșănene a fost surprins, vineri după-amiază, pe drumul de la George Enescu spre municipiul Dorohoi. O furtună de praf a cuprins zona ...