Expertiza tehnică a blocului de pe Primăverii în care a avut loc explozia de vineri, în aşteptare

Aşteptat cu sufletul la gură de toţi proprietarii din blocul în care a avut loc explozia de vineri, expertul tehnic autorizat, care va elabora expertiza asupra capacităţii de locuire a imobilului, va sosi în această săptămână la Botoşani.

Expertiza tehnică a blocului de pe Primăverii în care a avut loc explozia de vineri, în aşteptare

Deşi proprietarii din blocul din Primăverii 18, acolo unde o explozie a distrus cinci apartamente, afectându-le pe celalte într-un grad mai mare sau mai mic, şi-au exprimat indignarea că la aproape 72 de ore de la momentul deflagraţiei nu s-a efectuat o expertiză a blocului, adică în weekend, vor mai avea de aşteptat încă pe atât.

Expertul pe care municipalitatea şi asociaţia de proprietari căreia îi aparţine blocul va veni miercuri pentru a analiza structura de rezistenţă a imobilului şi pentru a elabora documentaţia în baza căreia proprietarii se vor mai întoarce sau nu în casele lor.

Viceprimarul Cosmin Andrei spune că asociaţia de proprietari a luat legătura cu expertul tehnic autorizat şi că acesta şi-a anunţat sosirea la Botoşani miercuri.

"Din câte am înţeles, costurile vor fi suportate de către asociaţie, ori din fondul de rulment ori se va găsi o altă variantă, însă domnul expert nu vine la câştig ci pur şi simplu vrea să ajute astfel încât situaţia să se deblocheze", spune Cosmin Andrei.

Expertiza tehnică nu putea fi făcută de specialiştii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii pentru că o asemenea problematică le-ar depăşi competenţele iar prerogativele instituţiei nici nu prevăd o asemenea analită. Tocmai de aceea, vineri, după explozie, ei s-au limitat în a prezenta un proces verbal prin care s-au constatat ce anume s-a întâmplat în bloc şi s-a făcut o verificare sumară, dispunând o expertiză asumată de un expert tehnic atestat care să exprime posibilitatea de utilizare pe termen lung a imobilului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
926

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
281

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
244

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...