Unitățile de învățământ din trei localități din Botoșani se încadrează scenariului „galben”

Unitățile de învățământ din trei localități din Botoșani se încadrează scenariului „galben”

Unitățile de învățământ din trei localități din județul Botoșani nu vor putea aplica scenariul „verde” ca modalitate de începere a anului școlar 2020-2021. Cauza este incidența numărului de persoane infectate cu Covid-19, care se situează peste limita admisă în acest sens.

Este vorba despre Curtești, Leorda și Trușești, care au incidențe de 1,55, 1,52, respectiv de 1,10 per mia de locuitori. Direcția de Sănătate Publică (DSP) a transmis că situația va fi discutată în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU).

„Noi discutăm. Nu știm încă sigur cum vor începe școala unitățile de învățământ din aceste zone, dar școlile prezintă condiții care pot conduce spre o decizie pe scenariul „verde”. Vom stabili în ședința CJSU în aceste zile”, a spus medicul Monica Adăscăliței, directorul interimar al DSP Botoșani.

În mod normal, pentru aceste trei localități trebuie să aplice „scenariul „galben”, cel privind un risc mediu, presupune între 1 şi 3 persoane detectate pozitiv cu noul coronavirus la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. În acest caz, prioritate să meargă la şcoală vor avea preşcolarii, elevii din clasele 0-4, dar şi elevii din anii terminali. Restul claselor vor face ore online, însă vor merge şi la şcoală, prin rotaţie.

 

Spune-ne opinia ta